V tretji slovenski nogometni ligi napeto: Prepir soigralcev zaradi enajstmetrovke

DT
20.11.2022 04:00

Jesenski del tretje SNL - vzhod so novinci, nogometaši Rač, končali na šestem mestu, Premium Dobrovce pa kot deveti klub lige. Igralca slednjega kluba sta se na igrišču celo sporekla, kdo bo izvajal enajstmetrovko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometaši Premium Dobrovc pred tekmo z ekipo Zavrča 
NK Premium Dobrovce

V zelo izenačeni konkurenci se je končal jesenski del tekmovanja v tretji slovenski nogometni ligi - vzhodna skupina. Med 14 klubi tekmujeta tudi dve ekipi z Dravskega polja - Rače in Premium Dobrovce, ki sta se v 12. krogu v Račah razšli z neodločenim rezultatom 1:1. Pretekli konec tedna pa so v 14. krogu Rače pri Vidmu izgubile z 1:2, medtem ko so Dobrovčani doma z 2:1 premagali Zavrč, in to navkljub dvema izključenima igralcema (Adriano Bloudek in Nick Hanik Horvat) ob koncu prvega polčasa, ko sta se zapletla v medsebojni prepir o tem, kdo bo izvajal enajstmetrovko. Dobrovce so pred 270 gledalci kljub vsemu ubranile vodstvo 2:0 iz prvega polčasa, ko sta zadela Kristjan Sagadin (v 36. minuti) in Anej Polak (v 45. minuti iz enajstmetrovke), medtem ko je Zavrč v drugem polčasu z zadetkom Roka Kajzerja (v 85. minuti) zgolj ublažil poraz.

Odlično je na sobotni tekmi kazalo tudi nogometašem Rač, ki so v 57. minuti povedli z zadetkom Nejca Pipenbaherja, nato pa so igralci Vidma z goloma Roberta Kureža (v 62. minuti) in Antona Rogine (v 70. minuti) pred 300 gledalci spreobrnili rezultat, obenem pa je bil v 80. minuti pri Račah izključen Tilen Lešnik. Če bi Rače na tej tekmi zmagale, bi kot novinec v ligi jesenski del prvenstva s 25 točkami končale celo na drugem mestu. Tako pa so ostale pri 22 točkah in na razpredelnici zdrsnile na šesto mesto tudi zato, ker so tekmo prejšnjega kroga proti Brežicam po odločitvi disciplinskega sodnika izgubile z 0:3, potem ko je za Rače igral nogometaš, ki ne bi smel, četudi so tekmo na igrišču dobile z 2:1. Zgolj s točko manj kot Rače pa so Premium Dobrovce po jesenskem delu prvenstva v 14-članski ligi na devetem mestu, a so v nasprotju z lani dokaj varne pred izpadom.

Spomladanski del prvenstva se bo v tretji SNL - vzhod začel 11. marca prihodnje leto, ko bo odigranih zgolj 12 krogov. V prvi tekmi bodo Rače gostile zadnjeuvrščeno Šmartno 1928, medtem ko bodo Dobrovčani gostovali v prleški prestolnici pri ekipi Avta Rajh Ljutomer, ki za njimi zaostaja za točko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta