(VIDEO) Matjaž Kek: Ko nisi favorit, lahko nekatere stvari narediš mirneje

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
15.12.2023 16:07

Selektor slovenske nogometne reprezentance o uvrstitvi na Euro 2024, pripravah in bazi v Nemčiji, transformaciji nogometašev, poti od luzerjev do zmagovalcev, manj svetlih plateh slovenskega nogometa in pogodbi z NZS

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matjaž Kek je slovensko nogometno reprezentanco znova odpeljal na veliko tekmovanje.
Igor Napast

Da mu v teh dneh ni težko narediti nobenega dodatnega kilometra, se družiti ljudmi, ki so iskreno veseli uspeha slovenske nogometne reprezentance, nam je zatrdil. Nasmešek, ki ga je krasil že po zmagi Slovenije proti Kazahstanu, ki je dokončno prekinila 14-letni post brez velikega tekmovanja, in na žrebu skupin za Euro 2024, ga ni zapustil. "Meni je bilo fajn že to, da je na tisti kroglici pisalo Slovenija. Nismo favoriti v skupini, a meni je v redu, nosi velik izziv, velik motiv. Ko nisi favorit, lahko nekatere stvari narediš mirneje, morda pritisk ne bo tako velik, kot če bi bili v lažji skupini," se je Matjaž Kek spomnil na žreb v Hamburgu, ki je Slovenijo poslal v skupino z Anglijo, Dansko in Srbijo.

S selektorjem slovenske nogometne reprezentance smo se pogovarjali še o uvrstitvi na Euro 2024, pripravah in bazi v Nemčiji, transformaciji nogometašev, poti od luzerjev do zmagovalcev, ki jo je prehodila aktualna generacija reprezentantov, pa tudi o manj svetlih straneh slovenskega nogometa.

Vprašali smo ga tudi, ali bo po poletju 2024 ostal na klopi slovenske reprezentance. Kaj je odgovoril, izveste v jutrišnji prilogi Večera V soboto in na vecer.com.

Vabljeni k branju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta