(VIDEO) Srbska igralka kolega obtožila posilstva: "Cel čas sem hlipala in jokala"

D.Ži
23.03.2021 10:00
Po dolgih letih mučnega molka je pogum zbrala srbska igralka Danijela Štajnfeld, ki je v intervjuju razkrila, kako je tudi sama postala žrtev spolnega nasilja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Profimedia

"Posilil me je kolega in dragi prijatelj Branislav Lečić, maja 2012. Štiri dni kasneje sva igrala v predstavi. Bila sem v šoku. Hotela sem takoj poklicati policijo, a sem razmišljala, kaj se bo zgodilo. Morate razumeti to stanje," je povedala srbska igralka Danijela Štajnfeld in slavnega srbskega igralca Branislava Lečića obtožila posilstva. 

O podrobnostih mučnega dogodka je spregovorila v intervjuju za Insider. Spomnila se je, da jo je Lečić nekega večera z avtom odpeljal na neznano lokacijo izven mesta in jo tam posilil.

"Mučil me je in posilil. Govorila sem, da tega nočem, neprestano, dokler sem lahko. To je bilo mučenje - psihološko, čustveno, fizično in spolno," pravi Daniela in dodaja, da je ves čas hlipala in jokala.

Pravi, da tega ni pričakovala, saj je Lečiću povsem zaupala. Ime posiljevalca se je odločila razkriti, ko se je v medijih pojavil primer režiserja Mika Aleksića in je Lečić otroke iz njegove šole povabil v svojo.

"Ko se je pojavil primer žrtev Mika Aleksića, se je Branislav Lečić odločil postati velik aktivist proti spolnim zločinom. V trenutku ko je pozval nekdanje učence šole Mika Aleksića, naj se pridružijo njegovi igralski šoli, je to bila kaplja čez rob. Začutila sem, da je to, da o dogodku spregovorim, moja družbena odgovornost," pravi Danijela Štajnfeld. Po posilstvu je odšla v  ZDA in se tam borila s posttravmatskim sindromom in celo mislimi na samomor. "Zaradi posttravmatskega stresnega sindroma sem se zdravila dve leti. V tem času nisem mogla delovati normalno in se počutiti varno. V glavnem sem bila zaprta in dobivala panične napade, težave z dihanjem ..." pripoveduje Danijela. Lečića je medtem prijavila tožilstvu, ki mu je predala tudi medicinsko dokumentacijo in posnetek pogovora, na katerem se o grozljivem večeru pogovarja z Lečićem. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta