84-letnica ob napadu aligatorja: Najprej je v zrak vrgla psa, nato se je plazilca lotila z golimi rokami

N.S.
13.09.2024 18:15

Neverjetna zgodba iz ZDA: Del Boppel iz Floride se lahko, da je preživela napad agresivnega aligatorja, zahvali svojemu pogumu in izjemno hitri reakciji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Clearwater Police Department

Miren sprehod s psom bi se lahko za Del Boppel končal precej tragično, njena reakcija ob nenadnem srečanju z aligatorjem pa je bila naravnost neverjetna. Psa pasme shih tzu je, ko je plazilec krenil proti njej, vrgla v zrak, da bi ga rešila, sama pa se aligatorju uprla in ga močno udarila v glavo. Med napadom je utrpela ugrize po nogah in prstih, a njena odločnost se je izplačala, saj je dva metra in pol dolg aligator nato vendarle odnehal in  zbežal. "Bil je kot torpedo. Še nikoli v življenju nisem videla kaj tako hitrega," je po dogodku povedala 84-letnica in dodala, da že komaj čaka da se vrne iz bolnišnice in objame svojo psičko.

Floridska komisija za ohranjanje rib in divjih živali poroča, da je med letoma 2004 in 2022 zabeležila skoraj 190 napadov aligatorjev, od katerih jih je bilo 12 usodnih. Februarja 2023 je denimo trimetrski aligator napadel in ubil 85-letno žensko, ki je sprehajala psa v Fort Pierceu na Floridi, tako da jo je zgrabil za nogo in jo odvlekel v bližnji ribnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta