Ameriški tožilci razkrili tajno obtožnico proti Assangeu

STA, GR.G.
16.11.2018 11:10

Ameriško tožilstvo naj bi njen obstoj razkrilo pomotoma s kopiranjem besedila v nepovezanem primeru na sodišču v Virginiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ustanovitelj Wikileaks Julian Assange na balkonu ekvadorskega veleposlaništva v Londonu.
EPA

Ameriški tožilci so v nekem primeru posredno in po pomoti razkrili, da je v ZDA vložena zapečatena obtožnica proti ustanovitelju Wikileaksa Julianu Assangeu, ki je odgovoren za objavo zaupnih depeš ameriških diplomatov leta 2010. Česa vse je obtožen, ni znano, so pa v ZDA že večkrat nakazali, da bi ga lahko obtožili veleizdaje.
Obstoj zapečatene obtožnice je razkril Wikileaks. Ameriško tožilstvo naj bi njen obstoj razkrilo pomotoma s kopiranjem besedila v nepovezanem primeru na sodišču v Virginiji.
{twitter}https://twitter.com/HorvatSrecko/status/1062997941944811521{/twitter}
Tožilka Kellen Dwyer je sodnika v tem drugem primeru zaprosila, naj nekateri podatki ostanejo tajni. "Glede na sposobnosti obtoženega in publiciteto primera, noben drug proces ne bo mogel zagotoviti tajnosti podatka, da je bil Assange obtožen," je glede na poročanje Washington Posta zapisala tožilka. Dodala je še, da bi te obtožbe morale ostati zapečatene, dokler Assangea ne bi prijeli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta