Brezplačna kampanja za evrovolitve? Kaj je v teve šovu delala hrvaška političarka

27.03.2019 12:04
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dubravka Šuica (skrajno levo), ko je še bila županja Dubrovnika. 
Reuters

Sinočnje gostovanje evropske poslanke, nekdanje županje Dubrovnika Dubravke Šuice, v pogovornem šovu V svojem filmu na prvem programu hrvaške nacionalke, ki ga ureja in vodi novinarka, pred leti voditeljica teve Dnevnika na HRT Tončica Čeljuska, razburja sosede.
"Bila je priljubljena profesorica, županja, poslanka, zdaj pa vsak teden preleti več kot 2000 kilometrov, da bi zastopala Hrvaško v Evropskem parlamentu," je političarko predstavila Čeljuska, in to na dan, ko so na Hrvaškem razpisali majske evroparlamentarne volitve. To je bil pravzaprav neboleč start volilne kampanje za poslanko vladajoče HDZ, piše dans index.hr in se sprašuje, zakaj podobne prilike pred kamerami niso dobili drugi evroparlamentarci iz Hrvaške. Potem pa namigne na možno ozadje afirmativnega teve termina. Hči novinarke Anuška Čeljuska je pred leti stažirala pri Dubravki Šuici v evroparlamentu. Kar je, praksa otrok znancev in celo sorodnikov namreč, splošni (ne zmeraj nesporni) običaj pri evroparlamentarcih, ne samo hrvaških.     


 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta