(FOTO in VIDEO) Huda nesreča: Vlak trčil in se iztiril, deli porušili bližnji nadvoz

STA, M.R.
13.12.2018 08:58

V Ankari se je davi zgodila huda železniška nesreča, v kateri je po najnovejših podatkih umrlo najmanj sedem ljudi, 46 jih je bilo poškodovanih. Kot so sporočile tamkajšnje oblasti, je hitri vlak na postaji Marsandiz na zahodu turške prestolnice trčil v lokomotivo ter iztiril.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice nesreče vlaka v Ankari
EPA

Iz urada guvernerja Ankare so sporočili, da je med mrtvimi tudi voznik hitrega vlaka in da so med 46 ranjenimi trije hudo poškodovani.
Deli vlaka so po trčenju odleteli v nadvoz, ki se je delno porušil in padel na dva vagona, poroča turška tiskovna agencija Anadolu.
{embed_youtube}https://youtu.be/odhxYYVglL4{/embed_youtube}
Na posnetkih s prizorišča nesreče je videti prevrnjene vagone, zveriženo pločevino in reševalce, ki iščejo ponesrečence.
Nesreča se je zgodila okoli 6.30 po krajevnem času (4.30 po srednjeevropskem), hitri vlak pa je bil na poti iz Ankare v mesto Konya v osrednji Turčiji. Trčil je v lokomotivo, ki je na istem tiru preverjala tračnice, je povedal guverner turške prestolnice Vasip Sahin.

Posledice nesreče vlaka v Ankari
REUTERS
Posledice nesreče vlaka v Ankari
EPA
Posledice nesreče vlaka v Ankari
REUTERS
Posledice nesreče vlaka v Ankari
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta