(FOTO in VIDEO) Po Franciji protestira 31.000 rumenih jopičev, aretirali 700 ljudi

STA, D.Ži
08.12.2018 08:09

Francozi že več tednov protestirajo proti visokim cenam goriva, protesti pa so se sprevrgli tudi v nasprotovanje vladavini predsednika Emmanuela Macrona.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Današnjih protestov rumenih jopičev se po vsej Franciji udeležuje 31.000 ljudi. Policija je doslej aretirala že skupno 700 oseb, je sporočil namestnik francoskega ministra za notranje zadeve Laurent Nunez.
Na osrednji pariški ulici Elizejske poljane se je davi zbralo več sto protestnikov v rumenih jopičih, da bi protestirali proti visokim cenam goriva. Ob začetku protestov so v bližini znamenite ulice izbruhnili spopadi s policijo.  V Parizu kot tudi drugod po državi danes veljajo poostreni varnostni ukrepi.
{embed_youtube}https://youtu.be/-KP7rMiNBew{/embed_youtube}
Ob začetku protestov so v bližini Elizejskih poljan izbruhnili spopadi s policijo. Policija je uporabila solzivec proti več sto protestnikom, ki so se zbrali ob znameniti pariški nakupovalni ulici in okoli Slavoloka zmage, je s kraja dogodka poročal novinar francoske tiskovne agencije AFP.
Policija je davi prijela 481 ljudi, je sporočil francoski premier Edouard Philippe. Ta številka že presega število prijetih na protestih v prestolnici pred tednom dni, ko so jih prijeli 412.

epa
Stephane Mahe
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta