(FOTO) V središču Amsterdama ustrelili znanega preiskovalnega novinarja

A.L.
06.07.2021 22:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Tuji mediji poročajo, da so v središču Amsterdama ustrelili 64-letnega novinarja Petra R. de Vriesa, potem ko je nastopil v pogovorni televizijski oddaji.

Profimedia

Trenutno je v kritičnem stanju, očividci so povedali, da so slišali več strelov, nato pa na tleh opazili negibnega moškega. Tamkajšnja policija je že sporočila, da je sprožila obsežno iskalno akcijo za storilcem, eno osebo naj bi policija že aretirala na avtocesti blizu Amsterdama. Ni znano, ali je aretacija povezana s streljanjem. 

Reuters

Streljanje se je zgodilo okoli 19.30, ko je 64-letnik zapuščal prostore televizije RTL, kjer je bil gost v eni od pogovornih oddaj. 

EPA

"De Vries je eden najbolj znanih nizozemskih novinarjev, ki je v svoji dolgoletni karieri poročal o več odmevnih kriminalnih zgodbah. Med drugim je poročal o ugrabitvi pivskega magnata Freddyja Heinekena in o izginotju ameriške najstnice Natalee Holloway na Arubi leta 2005. Zaradi svojega dela je bil znana tarča kriminalnega podzemlja," pa piše 24 ur.

Na družbenih omrežjih se je odzvala evroposlanka Sophie in 't Veld in zapisala: "Spet je v Evropi postal tarča novinar, ki je preiskoval organizirani kriminal. Naše misli so z njim in njegovo družino."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta