Hrvaški mediji o nepričakovanem preobratu na sodišču: Thompson sme vzklikati Za dom ...

ČK
12.12.2019 10:43
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Perković Thompson na koncertu
Vedran Karuza

Višje prekrškovno sodišče - najvišja sodna instanca na tem področju na Hrvaškem - je po poročanju Jutarnjega lista odločalo o primeru Marko Perković Thompson oziroma o njegovem vzkliku "Za dom spremni" v začetku sporne pesmi "Bojna Čavoglave". Čeprav je isto sodišče že petkrat pravnomočno odločilo, da predstavlja omenjeni vzklik nezakonito ravnanje, naj bi senat v Thompsonovem primeru razsodil, da hrvaški glasbenik ni kršil zakona. 
Sodba sicer še ni bila odposlana s sodišča in ni še dokončna, piše Jutarnji list, saj se nahaja v posebnem oddelku, ki analizira vsako na novo sprejeto odločitev in preverja, ali je v skladu s predhodnimi podobnimi sodbami istega sodišča ter sodbami Evropskega sodišča za človekove pravice in Sodišča EU. Vendar primerov, ko bi omenjeni oddelek na podlagi neusklajene prakse zaustavil na novo sprejeto sodbo, ni veliko. V oddelku sicer deluje devet sodnikov, in če bodo z večino ugotovili napake pri odločitvi v zadevi Thompson, bodo zadevo vrnili tričlanskemu senatu v vnovično odločanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta