Ikea bo za smrt otroka plačala 41 milijonov evrov, gre za največjo poravnavo na tem področju v zgodovini države

A.L.
07.01.2020 16:29

Tiskovna predstavnica Ikee je sporočila, da nobena poravnava ne more spremeniti tragičnega dogodka, kljub temu pa jih veseli, da so spor uspeli rešiti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Tuji mediji danes poroča, da bo moral švedski pohištveni trgovec, ki kmalu prihaja tudi v Slovenijo, staršem 2-letnega dečka, ki je umrl pod predalnikom, plačati 41 milijonov evrov. Nesreča se je zgodila v kalifornijskem domu družine, ko se je maja 2017 predalnik serije Malm prevrnil na 2-letnika, pri čemer se je deček zadušil.  Mali Jozef Dudek je s tem postal osmi otrok, ki je umrl zaradi prevrnjenih Ikeinih predalnikov, in prvi, ki je umrl po odpoklicu več kot 17 milijonov predalnikov leta 2016.
Odvetniki so po poročanju tujih medijev ob tem dejali, da gre za največjo poravnavo zaradi smrti otroka v ameriški zgodovini. Tiskovna predstavnica Ikee je sporočila, da nobena poravnava ne more spremeniti tragičnega dogodka, kljub temu pa jih veseli, da so spor uspeli rešiti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta