Mastercard bo spremenil logotip: Mlajši potrošniki bodo razumeli slovo od besed

09.01.2019 16:08

To pričakujejo pri kartičnem velikanu, marketing pritrjuje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Po več kot petdesetih letih bo ameriški kartični velikan Mastercard zamenjal logotip, poroča hrvaška agencija Hina. Izločili bodo ime, besedo mastercard, ostala bosta samo prepoznavna prekrižana rumeni in rdeči krog. "Več kot 80 odstotkov ljudi spontano prepozna, da gre za Mastercard, zato smo sklenili, da smo pripravljeni za nov korak v razvoju brenda," je povedal marketinški direktor Mastercarda Raja Rajamannar. "Živimo v dobi, ko se vse več komunicira s fotografijami in simboli ter vse manj z besedami." Fleksibilen moderni dizajn jim bo omogočil unikatno pojavljanje v digitalnih okoliščinah, so prepričani.
Že pred Mastercardom sta bolj v simbole v logotipih šla na primer Nike in Apple. Marketingar Allen Adamson je to takole komentiral: "Živimo v tehnocentričnem svetu. Razvoj logotipov v sličice, podobne tistim na aplikacijah, se vklaplja tudi v model komuniciranja današnjih mlajših potrošnikov."
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta