Menjava na 65. rojstni dan Merklove: Nova nemška obrambna ministrica bo Annegret Kramp-Karrenbaue

STA, VČ
16.07.2019 22:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Annegret Kramp-Karrenbauer 
EPA

Ursulo von der Leyen, ki jo je Evropski parlament danes izvolil za novo predsednico Evropske komisije, bo na položaju nemške obrambne ministrice nasledila nova vodja (po umiku Merklove iz vrha stranke) CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, napovedujejo nemški mediji.
Von der Leynova bo po napovedih v sredo odstopila z ministrskega položaja, na katerem je bila od leta 2013. Nemški mediji so ugibali, da utegne kanclerka Angela Merkel izpraznjeni ministrski stolček kmalu znova zapolniti, saj je poudarila, da tako pomemben položaj ne sme biti dolgo prazen. Med možnimi nasledniki so najpogosteje omenjali ministra za zdravje Jensa Spahna. Odločitev o imenovanju Annegret Kramp-Karrenbauer za novo obrambno ministrico je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa presenetljiva, saj je vodja CDU večkrat jasno izpostavila, da ne želi sodelovati v vladi, temveč bi se rada posvetila vodenju stranke. Mimogrede: vodenju, na katero letijo v Nemčiji nemale kritike.
Annegret Kramp-Karrenbauer naj bi prisegla že v sredo, ko se bo von der Leynova, kot je dejala v Evropskem parlamentu, "poslovila od nemške vlade in svojih vojakov". Menjava na ministrskem stolčku se bo zgodila prav na 65. rojstni dan Merklove. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta