Mladega duhovnika razburila kratka krila v cerkvi: To je huda oblika nespoštovanja

STA
09.01.2019 14:46
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V cerkvah v Reziji so zakrožili letaki, uperjeni proti nošenju kratkih kril v cerkvi. Pripravil jih je vikar v eni od cerkva v Reziji. Besede z letakov o "mesu na prepihu" in da cerkev ni plesišče ali budoar, so sprožile kar nekaj polemik, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.
Tridesetletni vikar Alberto Zanier je zaradi po njegovem neprimernega načina oblačenja mladih farank pri maši spisal svoj manifest in ga razdeljeval med verniki v Reziji, italijanski dolini v pokrajini Furlanija-Julijska krajina, kjer živijo tudi pripadniki slovenske manjšine. Duhovnik je oblačenje mladih vernic označil za hudo nespoštovanje ženskega telesa, drugih ljudi ter duhovnika. Po njegovem je "razkazovanje mesa na prepihu huda oblika nespoštovanja do vseh v bližini, saj bi to lahko prizadelo njihovo občutljivost ali razburilo njihovo seksualnost". "Ali smo pozabili, da smo pred božjim služabnikom, poklicanim, da ne le živi v celibatu, ampak da razglaša ter uči katoliško moralo tudi na področju spolnosti," je zapisal Zanier, ki je krivdo za tako oblačenje pripisal mamam deklet. "Drage mame, ali ne vidite, kakšne hodijo naokoli vaše hčere?" je zapisal.
Oglasila so se tudi nekatera od "nagovorjenih" deklet, ki da jih je vikarjev zapis užalil. Odgovarjajo mu, da "so te noge božji dar", poroča časnik Messagero Veneto. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta