Na Heathrowu promet znova teče nemoteno

STA
08.01.2019 20:15

Britanska vlada je v ponedeljek zvečer predstavila poostrene varnostne ukrepe proti dronom, ki zadnje tedne ovirajo letališča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Na londonskem letališču Heathrow promet znova teče nemoteno. Pred tem so za približno eno uro ustavili vse odhode letal, saj so v bližini letališča opazili dron.
"Odzivamo se na dron, opažen na Heathrowu, in tesno sodelujemo s policijo, da bi preprečili kakršnokoli grožnjo operativni varnosti. Kot previdnostni ukrep smo za čas preiskave ustavili vse odhode letal," so sporočili na twitterju. Vsa letala, ki so bila namenjena na letališče z največjim številom potnikov v Evropi, so v tem času lahko pristajala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Zaradi dronov je bil med 19. in 21. decembrom močno moten promet na drugem največjem londonskem letališču Gatwick. Odpovedati ali preusmeriti so morali okoli tisoč letov, prizadetih je bilo 140.000 potnikov. Po incidentu so aretirali par, ki pa so ga kmalu izpustili brez obtožnice. Britanska vlada je v ponedeljek zvečer predstavila zaostrene varnostne ukrepe, uperjene proti dronom. Ti letalniki po novem ne smejo leteti v območju petih kilometrov okoli letališč, doslej pa je omejitev veljala v območju kilometra. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta