Napeto: Banjaluka prvič po vojni brez novoletnega koncerta, shodi za Davida prepovedani

B.P.
31.12.2018 11:57

Največji silvestrski dogodek na prostem je v Banjaluki odpovedan. Tako je sporočil župan Igor Radojičić, ki prihaja iz Dodikove stranke SNSD. Policijska uprava Banjaluka naj bi med tem izdala tiralico za petimi osebami, med katerimi je tudi Davor Dragičević, oče fanta, zaradi smrti katerega potekajo protesti v Banjaluki. Po nekaterih informacijah naj bi ga že prijeli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Napetost v Banjaluki narašča ...
Kristina Božič

"Ne želim si, da bi dali s koncertom povod kakršnemukoli incidentu. Ne želim si, da bi kogarkoli ogrozili, koncerta ne bo," je povedal Radojičić na izredni novinarski konferenci. Ob tem je dodal, da bo tako Banjaluka prvič po vojni v tišini: "Naj to tišino razumejo tisti, ki morajo rešiti primer Davida Dragičevića. Naj to tišino slišijo oblasti, ki opravljajo ali ne opravljajo svojega posla, kot bi morale. Naj tej tišini prisluhnejo prebivalci Banjaluke.“ Ob tem je spomnil, da mestna oblast že od marca poziva pristojne, naj rešijo primer Dragičević, in da mestu delitve in spori ne koristijo. Na koncertu bi morali sicer nastopiti Željko Samaradžić, Nikola Rokvić in Željko Joksimović. Odpovedano je tudi otroško novo leto. 
{twitter}https://twitter.com/BBorenovic/status/1079527730625069062{/twitter}
Spomnimo, sinoči so protestniki po shodu, na katerem je več tisoč ljudi spet zahtevalo razjasnitev smrti mladega Davida Dragičevića, prekinili koncert Harisa Džinovića. Zaradi kršenja javnega reda in miru je policija pridržala tudi nekaj oseb, poroča Avaz. Iz policije so danes še sporočili, da ne bodo več dovolili shodov, ki jih protestniki organizirajo pod sloganom Pravica za Davida. 

Pravica za Davida. Protesti ...
Kristina Božič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta