Nemška policija v racijah prijela več neonacistov

STA
12.12.2018 17:24
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
EPA

Nemška policija je v kriminalistični preiskavi proti domnevnim pripadnikom nemške podružnice neonacistične skupine Blood & Honour danes v petih zveznih deželah opravila 15 racij. Aretirala je štiri osumljence, navedbe policije in tožilstva povzema nemška tiskovna agencija dpa. Četverica je obtožena uvoza in širjenja skrajne desničarske glasbe in drugih proizvodov, so sporočili iz urada tožilstva v Münchnu in policije Spodnje Bavarske.
Blood & Honour je neonacistična skupina, ki je bila leta 1987 ustanovljena v Veliki Britaniji. Skupina, katere ime je navdihnil slogan nemškega nacističnega vodje Adolfa Hitlerja "blut und ehre oziroma kri in čast, se je nato razširila še v številne druge države. Svoje ideje širi z glasbenimi koncerti ter z distribucijo istoimenske revije. Nekatere države so jo zaradi neonacističnih stališč prepovedale, med drugim se je za ta korak leta 2000 odločila tudi Nemčija. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta