Ob odprtju konference: Človeštvo mora ukrepati, v nasprotnem primeru se mu ne obeta nič dobrega

STA, DR
02.12.2019 12:36

Človeštvo lahko pri soočanju s podnebnimi spremembami po oceni generalnega sekretarja ZN Antonia Guterresa izbere dve poti; ena pomeni predajo, druga upanje. Ob odprtju podnebne konference v Madridu je odmeval tudi nagovor ameriške predsednice predstavniškega doma Nancy Pelosi, ki je zagotovila, da ZDA nadaljujejo boj proti podnebnim spremembam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Antonio Guterres
Reuters

Guterres je ob odprtju 12-dnevne globalne podnebne konference izpostavil, da mora človeštvo ukrepati, v nasprotnem se mu ne obeta nič dobrega. "Ena pot vodi v predajo, kamor bomo prišli s hojo v snu in mimo točke, ko se ne bomo mogli več vrniti. Na ta način bomo ogrozili varnost vseh na tem planetu," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP opozoril Guterres.
K ukrepanju je pozvala tudi predsednica ameriškega predstavniškega doma Nancy Pelosi, ki je zagotovila, da svet še vedno lahko računa na ZDA v boju proti podnebnim spremembam, kljub odločitvi predsednika ZDA Donalda Trumpa, da država odstopi od pariškega sporazuma.

Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta