Odstopila vatikanski tiskovni predstavnik in njegova namestnica

STA, VČ
31.12.2018 14:56
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Greg Burke in Paloma Garcia Ovejero nista več papeževa govorca. 
Reuters

Vatikan je danes sporočil, da sta odstopila tiskovni predstavnik Svetega sedeža Greg Burke in njegova namestnica Paloma Garcia Ovejero. Razloga niso sporočili. Papež Frančišek je odstopa sprejel. Vršilec dolžnosti je postal Alessandro Gisotti, ki je bil v preteklosti koordinator za družbena omrežja pri vatikanskem oddelku za komunikacije. 
V Vatikanu so nedavno zamenjali tudi vodjo urada za komunikacije, ki je podrejen oddelku za medije. 
Burke in Ovejero sta začela pod precejšnjo pozornostjo medijev vsepovsod, njuno imenovanje je bilo razumljeno kot odpiranje vrha Katoliške cerkve ostalemu svetu. Burke (letnik 1959) je predtem kot ameriški novinar bil dopisnik iz Rima, Ovejerova (1975) je španska novinarka. Pred Američanom, ki ga je postavil ta papež, je vatikanski tiskovni urad leta in leta vodil medijsko vešč duhovnik Federico Lombardi, v njegovem času so se vatikanski mediji in informacijski kanali tudi tehnološko posodobili, začeli uporabljati družbena omrežja ...   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta