Putin ob 20-letnici vladanja v novoletni poslanici pozval k enotnosti

STA, A.L.
31.12.2019 19:03

Ruski predsednik Vladimir Putin je v novoletni poslanici svoje sodržavljane pozval k enotnosti in se zavzel za uspešen razvoj Rusije. V teh dneh sicer mineva že 20 let, odkar je Putin na oblasti. To je bil že njegov 16. novoletni nagovor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Živimo v dogodkov polnem, dinamičnem in kontroverznem času, vendar moramo narediti vse za uspešen razvoj Rusije," je ruski predsednik dejal v nagovoru, ki ga je televizija Rosija 1 predvajala predčasno. "Samo skupaj lahko rešimo probleme, ki čakajo državo. Naša enotnost je temelj za izpolnitev najvišjih ciljev," je poudaril po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.
Povedal je, da se že veseli praznovanja 75. obletnice ruske zmage v drugi svetovni vojni, ki jo bodo obeležili maja prihodnje leto.
To je bil že 16. Putinov novoletni nagovor, ki ga tradicionalno predvajajo tik pred polnočjo. Nekdanji agent sovjetske obveščevalne službe KGB je oblast prevzel, potem ko je tedanji ruski predsednik Boris Jelcin 31. decembra 1999 v novoletni poslanici sporočil, da odstopa.
Ruski predsednik je tako na oblasti neprekinjeno že 20 let. Med letoma 2008 in 2012 je za štiri leta prevzel vodenje ruske vlade, položaj predsednika pa je zasedal Dmitrij Medvedjev. Ta je trenutno ruski premier.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta