Sberbank napovedala poslovanje na Krimu: Prvi bankomati so že nameščeni ...

STA, Va
18.01.2023 13:00

Največjo rusko banko so lani doletele sankcije EU zaradi ruskega napada na Ukrajino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Največja ruska banka Sberbank bo začela poslovati na polotoku Krim, ki si ga je Rusija enostransko priključila leta 2014. Poslovalnice bodo odprli v letošnjem letu, so sporočili iz banke.

"Sberbank je oblikovala ekipo in začenja delo na krimskem polotoku. Postopoma, v teku leta 2023, bodo odprte poslovalnice," so zapisali v banki.
Prvi bankomati so že nameščeni, poslovalnice bodo najprej, v prvih šestih mesecih, odprli v večjih mestih, vključno s pristaniškim Sevastopolom. Guverner Sevastopola Mihail Razvožajev, ki ga je na položaj nastavila Moskva, je dejal, da prebivalci na prihod banke čakajo že zelo dolgo.

Sberbank je bila junija lani v okviru sankcij EU proti Rusiji zaradi napada na Ukrajino izključena iz mednarodnega sistema za izmenjavo finančnih podatkov Swift. Evropska podružnica Sberbank s sedežem na Dunaju je morala v skladu z odločbo Evropske centralne banke zaradi sankcij prenehati poslovati že marca marca. Sberbank s sedežem v Ljubljani je takrat kupila NLB.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta