Še (vsaj) dva tedna brexitovskega kaosa

Vojislav Bercko Vojislav Bercko
28.03.2019 10:48

Glede prihodnjih odnosov med Veliko Britanijo in Evropsko unijo so skoraj tri leta po referendumu odprte prav vse možnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljudje sporočajo poslancem: Dovolite nam glasovati o brexitu še drugič!
Reuters

Če bi vse potekalo v skladu z načrti in dogovori, bi Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske jutri ob 23. uri po srednjeevropskem času po več kot štirih desetletjih zapustilo Evropsko unijo. Če bi potekalo po načrtih - a ni. Poslanci in poslanke spodnjega doma britanskega parlamenta, ki so lani izsilili večjo vlogo pri odločanju o brexitu, so v seriji glasovanj doslej zavrnili skoraj vse, kar so dobili na mizo, in britansko slovo odložili za nedoločen čas. Odprte ostajajo vse opcije, od brexita brez dogovora 12. aprila do sporazumnega odhoda, zaradi katerega so voditelji preostalih 27 članic EU pristali na preložitev do evropskih volitev 22. maja. Seveda je možno tudi, da se brexit sploh ne bo zgodil ali pa se bo nekje v daljni megleni prihodnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta