Stipe Mesić: Nagovarjajo me, da spet kandidiram za predsednika. Ampak: ali sploh sme?

Vanessa Čokl Vanessa Čokl
28.03.2019 11:14
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stipe Mesić 
Janko Rath

Ustava pravi največ dvakrat, Stipe Mesić provocira, komentirajo na Hrvaškem  ponovno najavo nekdanjega predsednika Hrvaške, dva mandata, od leta 2000 do 2010, da bi znal na novih predsedniških volitvah konec letošnjega leta - točnega datuma še ni - spet kandidirati.   
"Nisem se še odločil, obstajajo različne možnosti. Obiskujejo me številne skupine in posamezniki, ker bi formalno imel pravico, da kandidiram, ampak ne vem še. Razmišljam, bolj sem trenutno na tem, da ne bom, kot da bom. Ampak obiskujejo me avtoritete v tej državi in me nagovarjajo," je za televizijo N1 izjavil 84-letni Mesić, ki hrvaško ustavo interpretira tako, da se ima po pavziranju pravico spet vseliti na Pantovčak v Zagrebu, sedež hrvaških predsednikov še od prvega, Franja Tuđmana. Ne, nima te pravice, se je na Večerovo objavo takoj na twitterju odzvala nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor
{twitter}https://twitter.com/_Jadranka_Kosor/status/1111216201718476800{/twitter}
Aktualna predsednica Kolinda Grabar Kitarović in nekdanji premier Zoran Milanović sta na vrhu vseh anket pred predsedniškimi volitvami na Hrvaškem, predsednik bi bil verjetno izvoljen v drugem krogu. 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta