To so trije pogoji Orbanu iz Bruslja

STA, VČ
05.03.2019 18:32
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Viktor Orban 
Reuters

Vodja politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP) v evroparlamentu Manfred Weber je madžarskemu premierju Viktorju Orbanu postavil tri pogoje za obstanek njegovega Fidesza v EPP. To so konec kampanje proti Bruslju, opravičilo in delovanje Srednjeevropske univerze v Budimpešti, je poudaril Weber v pogovoru za sredino izdajo časnika Bild.
Weber, ki je tudi vodilni kandidat EPP na evropskih volitvah, je dejal, da mora Orban pokazati spoštovanje do te evropske desnosredinske politične družine. Po njegovem gre za odločilna vprašanja v zvezi z demokratičnimi načeli in političnim stilom. Zato je vodji Fidesza postavil tri pogoje, ki jih mora izpolniti še ta mesec, če želi njegova stranka ostati v EPP. Prvi je, da mora "takoj in dokončno ustaviti kampanjo proti Bruslju". Poleg tega se mora opravičiti drugim strankam, ki so članice EPP, ter zagotoviti nadaljnje delovanje Srednjeevropske univerze v Budimpešti. Slednjo podpira milijarder madžarskega rodu George Soros.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta