Ura za nadgradnjo, pol ure za trening pilotov, in boeing 737 Max bi lahko spet letel

Gregor Grosman Gregor Grosman
28.03.2019 11:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Senzor, ki ugotavlja kot letenja na Boeingu 737 max. Odslej bo zaradi večje varnosti podvojen. 
Reuters

V tovarni v Rentonu, kjer ameriški letalski proizvajalec Boeing izdeluje letala 737 Max, je bilo včeraj pestro dogajanje. Družba je oznanila, da so zaključili z razvojem programske opreme, ki so jo posodabljali zaradi dveh strmoglavljenj tega tipa letala, ta pa naj bi odpravila težavo s sitemom MCAS, ki zaenkrat velja za najbolj verjeten razlog za nesreči. 
Piloti družbe Boeing so v simulatorju izvajali različne simulacije, ki so jih v živo prenašali v konferenčno dvorano, kjer so dogajanje spremljali regulatorji in okoli 200 pilotov družb naročnikov novih letal, ki so lahko tudi zahtevali dodatne simulacije. 

Kljub novem položaju motorjev, novi programski opremi MCAS in novi obliki zaključkov kril je FAA dovolila družbi Boeing, da novo družino letal 737 max certificira kot tako podobno predhodnim 737, da bodo letalske družbe privarčevale milijone dolarjev, saj izkušeni piloti 737 za prehod na novi tip letala potrebujejo zgolj enostaven računalniški tečaj, da jih lahko pilotirajo. 
Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta