(VIDEO) Desetminutne ovacije za odhajajočo Angelo Merkel

VB, STA
07.12.2018 13:08

Po 18 letih se je nemška kanclerka poslovila od vodenja stranke CDU.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Redki so trenutki, ko je bila nemška kanclerka in voditeljica CDU Angela Merkel ganjena do solz
Epa

Nemška kanclerka Angela Merkel je v uvodnem nagovoru na kongresu krščanskih demokratov (CDU) v Hamburgu spomnila na svoje začetke, a ob tem poudarila prihodnje izzive, ki ležijo pred stranko. Pri tem je, črpajoč iz lastnih 18-letnih izkušenj vodenja CDU, pozvala k poenotenju krščanskih demokratov, da bi se tako lahko skupaj združili in vodili.
"Krščanski demokrati se morajo z novim vodstvom in programom zoperstaviti izzivom prihodnosti," je pozvala Merklova v svojem zadnjem nagovoru kot predsednica stranke. Opozorila je, da so pri krščansko-demokratski stranki in sestrski krščansko-socialni uniji (CSU) v preteklih letih z grenkim priokusom uvideli, kam vodi neskončen spor. Kot ključno je zato izpostavila poenotenje stranke. "Stranka ni en, stranka smo mi vsi," je dejala. Osrednjo temo njenega govora nakazuje tudi geslo kongresa Poenotiti in skupaj voditi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta