(VIDEO) Talibani ubili znanega afganistanskega komika, pojavil se je pretresljivi posnetek

Asja Lednik
24.08.2021 11:18
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Konec julija so talibani usmrtili znanega afganistanskega komika. Zdaj je Daily Mail objavil posnetek, ki kaže Nazarja Mohameda, bolj znanega kot Khash Zwana, ko v avtomobilu sedi z oboroženimi islamističnimi militanti. Komika so odpeljali od doma in ga kasneje ubili. Nazar Mohamed je bil znan po svojih posnetkih na TikToku, v katerih se je s pesmijo in plesom marsikdaj posmehoval talibanom. 

Pretresljiv posnetek, ki ga je zdaj objavil britanski medij, prikazuje njegove zadnje trenutke. V njih komik dobi tudi nekaj udarcev v obraz.

Daily Mail poroča, da so se po usmrtitvi pojavile fotografije komika, kako stoji ob drevesu, pa tudi tiste, na katerih leži na tleh s prerezanim vratom. Talibani so sprva zanikali vsakršna namigovanja in novice, da so vpleteni v umor, čeprav so priznali, da sta bila moška na posnetku člana njihove skupine. V njihovih prvih izjavah so trdili, da je bil komik aretiran, a da mu bo sodilo talibansko sodišče.

Pokojni komik je nekoč delal za afganistansko policijo, kasneje pa je postal znan po svojih šalah in duhovitih pesmih. Za seboj je pustil ženo in hčerki. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta