Župan Rovinja razočaran nad odnosom slovenskih državljanov: "Pride Slovenec in mimo vseh zakonov postavi vikend"

A.L.
19.11.2020 16:15
"Sem edini manjšinski župan na Hrvaškem, Slovenec sem. Prav zato lahko rečem, da sem zelo razočaran nad slovensko politiko in odnosom slovenskih državljanov na ozemlju hrvaške Istre."
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rovinj.
Robert Balen

Župan Rovinja Marko Paliaga je v intervjuju za Glas Istre omenil tudi težave, ki jih v hrvaškem delu Istre povzročajo črne gradnje in investitorji, ki ne upoštevajo prostorskih načrtov. Pri tem je omenil tudi Slovence.

Pravi, da bo tovrstni praksi naredil konec. Paliaga je v intervjuju poudaril, da ga moti, da se je začelo govoriti o drugem valu legalizacije, kar se kaže tako, da ljudje na kmetijskih zemljiščih postavljajo razne šotore, da bi bilo videti, kot da so objekti že zgrajeni. A kot pravi, mestne oblasti vse skupaj snemajo tudi z droni, zato so s poskusi prevar dobro seznanjeni.

Marko Paliaga je kot najbolj agresivne črnograditelje označil Slovence, Avstrijce in Italijane. "Sem edini manjšinski župan na Hrvaškem, Slovenec sem. Prav zato lahko rečem, da sem zelo razočaran nad slovensko politiko in odnosom slovenskih državljanov na ozemlju hrvaške Istre." Pravi, da ne razume, kako se lahko Slovenci obnašajo tako neodgovorno in brezobzirno. 

Kot primer je izpostavil Crveni vrh pri Umag, pa tudi Barbarigo, kjer naj bi Slovenci povzročali škodo. "Mučimo se in delamo po predpisih, vodimo javne razprave, potem pa pride Slovenec in mimo vseh zakonov postavi vikend tam, kjer ga ne bi smel. In nihče ne ukrene nič," je za Glas Istre pojasnjeval župan. "V Sloveniji bi zaradi tega končali v zaporu," je zaključil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta