Ja, saj tudi otroci morajo kdaj videt' nore ljudi, prav 'mate!

Butalci.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jaka Gasar

Antene so vam vstavljali preko palčk za brise. Vsi, ki ste se hodili testirat, ste v svoja telesa dobili grafen oksid. Grafen oksid se je sposoben sam sestaviti v vašem telesu. Sploh ne potrebujejo nobenih čipov. Nobenega vezja. Potrebujejo zgolj grafen. In postali boste internet teles.

Vas ta zapis na kaj spominja? Ste ga v preteklih dneh nemara celo sami slišali na kakšnem socialnem omrežju? Skoraj bi ga lahko primerjali s kakšnim žlahtnim butalskim nonsensom Frana Milčinskega. Gre za video vsebino z blond gospo. Nadvse izviren je tudi z roko narisan miselni vzorec, s katerim gospa razlaga svoje teorije. Med drugim je to tista blond gospa, ki je z družbo vdrla v prostore RTV in se metala po tleh, da bi jo policisti težje odstranili s prizorišča. To je tudi tista gospa, ki na vse pretege predava vesoljni Sloveniji, da ima dokaze in odločbo, da koronavirus ne obstaja. Zakaj se vendar enkrat za vselej ne moremo držati načela Živi in pusti živeti? Očitno je to pretežko. Ker mi, butalci, male omejene duše, se imamo za velike in nezmotljive. Raje verjamemo, da je miš, ki je bila zaprta v sodu, "pamet". In da je mišja invazija le presežek te pameti. Raje verjamemo, da iz posejane soli na vrtu kakopak zraste sol in tako naprej. Skratka, vse se je že dodobra pomešalo. Kakšen kaos!

Ezoteriki, nacionalisti, poduhovljenci, politični skrajneži, verski blazneži. Vsi skupaj sedijo v istem čolnu, se kregajo za rešilne jopiče in kričijo, da koronavirus ne obstaja in da smo že zdavnaj vsi postali "internet teles". In znova smo lahko priča temu, kako nas ljudi muči zgolj direktno poseganje v naše telo. Nikakor nas ne skrbi propadanje planeta - vsaj ne toliko, da bi za to šli na barikade. Ker to se vendar dogaja zunaj nas. Palčke pa nam le potisnejo v nos in cepivo zarijejo v meso. Glava me že boli od tega, kako se iz meseca v mesec ponavljam, toda ne premaknemo se niti za mišjo dlako. Ker nejevernim Tomažem pač ni dovolj, da se pod elektronskim mikroskopom v cepivu ne vidi nobenih čipov in grafen oksida.

Prejšnji teden se je zgodil vdor zanikovalcev koronavirusa v RTV. Protestni shodi, ki so se pred tem že mesece vrstili pred RTV-hišo, so bili prijavljeni pod geslom Miroljubno zborovanje za osvoboditev, očiščenje, preporod RTV SLO in Slovenije. Tudi tukaj smo lahko bili priča enemu samemu "mešanemu na žaru". Najrazličnejši "hlapci Jerneji", ki so neutrudno stopali pred mikrofon in terjali vsak svojo pravico. In vsi po vrsti so bili videti kot zvesti člani skupine amaterskih igralcev iz manjšega kraja, kateri je bila častno zaupana ta nadvse pomembna naloga ozaveščanja za "skupno dobro". In tudi na teh shodih se je pojavljala ta ista blond gospa, ki je enega izmed njih pričela tako: "No, Slovenci, danes je lepo vreme. Starši, namesto da peljete otroke na sladoled, jih pripeljite pred RTV, saj tudi tu v bližini je sladoled …" Nakar je gospod Sadež, ki je zapuščal RTV, v prelestni štajerščini odgovoril: "Ja, saj tudi otroci morajo kdaj videt' nore ljudi, prav 'mate!" No, gospa je nato tudi njega posiljevala z odločbo, da virus ne obstaja, nadaljevanje te tridesetminutne komedije pa si lahko sami pogledate na spletu. Prava poslastica, boljše kot vsak Netflix. Kaj češ, še ena butalska epizoda in še ena simpatična za na konec. Menda nas v naših domovih sedaj lahko pred koronavirusom ščiti tudi barva za stene. Tako da dajmo skupaj prepleskat stene to jesen. Dajmo, strinjajmo se vsaj v tem, da se pač kronično ne strinjamo ter Živimo in pustimo živeti. Ne nazadnje se svoboda enega konča tam, kjer se prične svoboda drugega. William Shakespeare je napisal, da ljudje na Zemlji živimo enako kot ribe v morju - velike bodo vedno jedle majhne. Zato bi bil že skrajni čas, da si te male Butale in te male Tepanje podamo roko ter enkrat za vselej zakopljemo bojno sekiro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta