Kaj pa zofe? "Žal testiramo samo kavče"

Ponovno odprtje! Kupite, kupite! Popolna razprodaja! Zimsko znižanje do kar -70 odstotkov! Ob nakupu že pocenjenih artiklov prejmete še darilo! Pridite, pridite in zapravite! Zapravljanje po spletu je pasé, stojte raje v vrstah v nedogled! Slovenija je znova brez meja, gremo na sprehod v Koper, hura! In medtem ko se približno polovica nas, skoraj zombijsko blazna, podi za vsem tem, kar nam je ves ta čas manjkalo, se druga polovica, še zmeraj v trdnem krču in ponovnem šoku, nikakor ne more spraviti iz udobnosti toplega kavča. A zdaj bo pa kar tako konec vseh omejitev? Še dobro, da ostaja za nekaj časa vsaj še policijska ura.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

Res smo lahko hvaležni, kako so "dobri" z nami! Toda kaj bomo s tistimi, ki ostajajo na kavčih? V bistvu so tam že tako dolgo, da bi lahko rekli, da so že kar v kavčih. Pravzaprav so tam že toliko časa, da so že prevzeli podobo tega tolažilnega, toplega prijatelja. "Pozdravljeni! Sem Grönlind, trosed iz Maribora." "Še dobro, da ste samo trosed! Veste, za sedežne garniture in modularne sedežne nam je žal zmanjkala hitrih testov." "Kaj pa zofe?" "Žal testiramo samo kavče …"

Moram priznati, da sem se malo izgubila. Pa vi? Ste se tudi vi izgubili? Ste zofa ali kavč? Ali se želite testirati, pa se ne morete? Oziroma se želite cepiti, pa se ne morete? Oziroma se ne želite ne testirati in ne cepiti, pa se morate? In kdo je vse zakuhal? Ja, vsega je kriv pač … Nekdo. Danes je mogoče to Freud in njegov kavč. Nekdo vendar mora biti kriv. Kaj mislite, kdo bo največ zaslužil sedaj, ko bo vsega konec? Sedaj, ko smo že vsi napol razmajani, zaprašeni in uveneli? Ja, taki freudi, uradni in samooklicani, in mogoče kakšen Grönlind, če se bo posebej znašel in šibal dvojne, trojne šihte. Ubogi gostinci so se že sami izključil iz tekme z napačnim tolmačenjem prepovedi in zapovedi, kulturniki itak nismo za nobeno rabo in capljamo za samim koncem verige, pač ne znamo biti državotvorni, potem je tukaj cel kup panog, ki zmedeno letajo s cveta na cvet, in potem je tukaj še šolstvo, ki je bilo na kavču najdlje - ne samo v Evropi, kar najdlje na svetu!

Pa saj veste, da smo Slovenci obsedeni z rekordi. Niti Freud in vse njegove cigare ne bi mogli napraviti toliko škode, kot je bo prinesla ta šolska, megalomanska struktura od sedežne garniture. "No, pa saj so spet v šoli," boste rekli. Ste se za hip zavzeli, kdo igra košarko na sosednjem igrišču? Nihče, saj so dvosedi, fotelji in taburejčki samo še poleg dvorišča, pred ekrani vseh oblik in velikosti in se bašejo z vsebino iz pisanih papirnatih vrečk. Sicer pa, zakaj bi sploh študirali to, kar si želijo? Saj to vendar ni državotvorno! Hej! Veste, na kaj smo pozabili? Na kotne garniture! Ja, tiste v kotu. Enostavne in praktične, plačilo na obroke, dostava urejena, vedno nizka cena. Slogi: moderni, klasični, starinski, skandinavski. Barva: eko usnje soft luxus. In so desne kotne garniture in so leve kotne garniture, obstajajo tudi take s sredinskimi kavči in klubskimi mizicami. Ker po klubski mizici se pozna, kjer pravi Slovenec je doma! In po zastavi … ja, seveda.

Ponosno zastava plapola, nam se pa spet nič ne da. Ja, kaj naj še dodam … smo ena sama, vrhunska sedežna garnitura, narejena po vrhunsko skrojeni meri. Kakšna Madžarska, kakšna Poljska! Slovenija, ena in edina, od kod lepote tvoje, ti izgubljena dama fina. Res me je sram, ko prejemam sporočila iz Berlina, kaj neki se dogaja pri nas … Kaj neki? Popolna razprodaja! Pridite, pridite in zapravite! Zapravite našo, vašo in njihovo prihodnost iz varnega zavetja toplega kavča po nori in še bolj nori ceni. Pomladno znižanje do kar -100 odstotkov!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.