Razkosano truplo so našli v akvariju

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
25.08.2019 06:17

Nerazrešeni umor pretresa ameriški San Francisco. Leto po tem, ko je bilo v njegovem domu najdeno razkosano in obglavljeno truplo Briana Egga, se svojci in sosedje sprašujejo, zakaj je morilec še zmeraj na prostosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdanji točaj je bil med sosedi zelo priljubljen, njegovo smrt še zmeraj obžalujejo.

Brian Egg, nekdanji točaj v legendarnem gejevskem baru The Stud (Žrebec) v ameriškem San Franciscu, je bil nazadnje viden živ maja lani. Roke in glava 65-letnega Briana Egga so še vedno pogrešani. In leto po tem, ko je bilo razkosano truplo najdeno natlačeno v s kemikalijami napolnjen akvarij v njegovem domu, je morilec še vedno na prostosti.
Na obletnico odkritja enega najbolj srhljivih nerešenih umorov v San Franciscu so sosedje nekdanjega točaja poizvedovali na policiji, zakaj so oblasti osvobodile edinega znanega osumljenca v primeru, ki je bil aretiran zaradi domnevne uporabe Eggove kreditne kartice. Z njo je bilo plačano najetje čistilnega servisa, ki je očistil prizorišče umora. Policisti odgovarjajo, da še vedno skušajo zbrati dovolj dokazov, da bi lahko v zadevi koga obtožili.

​Morilec se potika naokrog

"Morilec je na prostosti in se potika naokrog po ulicah. Svobodno lahko išče naslednjo žrtev," pravi Scot Free, eden od sosedov, ki so pred več kot letom dni večkrat klicali na policijo in jo obveščali o tem, da Briana Egga ni nikjer, da ga že več dni niso videli doma v okolišu SoMa. Policiji očitajo, da ni preiskala njegovega doma in tako kar nekaj tednov ni odkrila trupla. ​"Želim si bolj temeljite preiskave. Želim si, da nekoga aretirajo," pravi Free. Ni edini, ki kritizira policijo zaradi pomanjkanja informacij in nenapredovanja pri preiskavi.

Umorjeni Brian Egg

Policija se na klice ni odzivala

Nazadnje so Egga videli v njegovi hiši maja lani. V poletnih mesecih so sosedje pričeli obveščati policijo o tem, da ga več ne vidijo, da je izginil. Egg je namreč prej vsakodnevno sprehajal svojega psa in skrbel za rastline sosedov. Sosedje so policistom tudi prijavili, da vidijo več ljudi, ki so kot brezdomci, kako vstopajo v Eggovo hišo in odhajajo iz nje.
Še posebno so sosedje postali zaskrbljeni avgusta lani, ko so opazili neznanega moškega, ki je v hiši čistil tla z vodo, v kateri je bilo tako veliko pene, da je ta uhajala izpod vrat na cesto, imela pa je močan vonj po belilu. Naslednji dan, ko je pred hišo ustavil bel kombi, na katerem je bil logotip podjetja, ki se ukvarja s čiščenjem prizorišč zločinov, pa je sosedom prekipelo. "Poklicali smo policijo, opozorili, da se prav zdaj tam nekaj dogaja, da naj že koga pošljejo v to hišo," je po odkritju grozljivega zločina medijem dejal Free.
Policisti so, ko so končno vstopili v hišo in jo preiskali, našli močno razpadlo Eggovo truplo v akvariju v majhni sobi, katere vhodna vrata so bila skrita za sliko. Truplo je bilo potopljeno v kemikalije, nanj pa je bila položena preproga, ki je preprečevala, da bi se dvignilo na površje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta