(RECEPT) Zeljni zvitki s koruzo

Zora Štok Zora Štok
29.05.2022 03:00

Zvitki iz sladkega zelja s koruzo so izredno prijubljena​ jed v Južnoafriški republiki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

1 glava belega zelja

15 dag koruznega zdroba

4 srednje veliki korenčki

2 manjši čebuli

1 dl olja

sol, poper

Zeljni glavi odstranimo kocen. V večji posodi zavremo vodo in jo solimo, potem damo v vrelo vodo zelje in kuhamo sedem minut. Zelje vzamemo iz vode, pustimo, da se nekoliko ohladi, in ločimo liste.

Koruzni zdrob na gosti cedilki splahnemo pod tekočo vodo, potem ga damo v vrelo vodo in kuhamo tri minute. Ponovno odcedimo.

Čebulo na drobno sesekljamo, korenje drobno naribamo. V ponvi segrejemo olje in dodamo čebulo ter jo nekaj minut pražimo, toliko da uvene. Dodamo korenje, sol in poper po okusu ter med mešanjem pražimo dve do tri minute, potem vse skupaj dodamo koruznemu zdrobu, dobro premešamo in po potrebi še solimo in popramo. Na vsak list zelja damo nekaj nadeva; najprej čez nadev damo spodnji del lista, potem prepognemo list z leve in desne strani in zavijemo do konca (kot sarmo). Zvitke tesno drug ob drugega naložimo v nekoliko namaščeno posodo, dolijemo toliko vode, da so skoraj pokriti, in jih na zmernem ognju v pokriti posodi kuhamo okoli 30 minut. Lahko jih kuhamo tudi na kosih narezanega paradižnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta