(INTERVJU) Generalni sekretar Zlate lisice: Prihaja čas za grde podrobnosti iz drobnega tiska

Bojan Bauman Bojan Bauman
22.02.2020 06:19

Generalni sekretar Zlate lisice Srečko Vilar je pohvalil ljudi, ki so omogočili selitev tekem v Kranjsko Goro. In okrcal tiste, ki se dogodka lotevajo z levo roko

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srečko Vilar 
Andrej Petelinšek

Generalni sekretar Zlate lisice je zadovoljen - tudi 56. izvedba največjega zimskega dogodka v Mariboru je bila pred tednom dni pod streho. Resda je bilo tekmovanje v Kranjski Gori in ne v Mariboru, a vse drugo je uspeh. Vključno z uvrstitvami slovenskih športnikov, ki dajejo piko na i tovrstnim dogodkom.
Finalni del priprav za tekmi se je začel stresno. Kontrolor Mednarodne smučarske zveze (FIS) se je dva dni mudil v Mariboru, na koncu za tekmi pod Pohorjem ni prižgal zelene luči. Šok tudi za vsega vajenega Vilarja? "Odločitev mednarodne organizacije FIS, njihovega snežnega kontrolorja Markusa Mayrja, da je treba Lisico prestaviti, sem v prvem trenutku resnično doživel zelo stresno. Do takrat smo v Mariboru v prireditev že vložili ogromno truda, za sabo smo imeli večmesečne priprave. A realnost je bila pač takšna, da nam tekme v Mariboru verjetno ne bi uspelo izpeljati. Če bi pod Pohorjem imeli dva metra snega, bi si lahko privoščili, da bi ga v zadnjih dneh pobralo recimo 140 centimetrov. Še zmeraj bi ga ostalo dovolj za tekmo. V Mariboru se je v dneh po snežni kontroli snežna odeja na progi bistveno stanjšala. Tople so bile tudi noči in tako ni bilo pravih možnosti dosneževanja. Na tak način bi lahko povečali kvaliteto snega, s čimer bi se izognili težavam, ki bi nastale neposredno pred tekmo."
V Kranjski Gori ste na koncu pripravili dve kvalitetni tekmi na odlično pripravljeni progi.
"Pogoj za to je bila cela vrsta pravilnih odločitev ob pravem času. O selitvi v Kranjsko Goro smo se začeli pogovarjati v petek, osem dni pred izvedbo. V ponedeljek pa smo že imeli razdelan natančen program zadolžitev tako za pohorsko kot za kranjskogorsko ekipo. Postavili smo si prioritete, ki so omogočile izvedbo 56. Zlate lisice."

Naše smučarke so poskrbele, da je 56. Zlata lisica imela tudi primeren tekmovalni naboj.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta