Odermatt zmagovalec veleslaloma za 60. pokal Vitranc, Hadalin 18., Kranjec 22.

STA, A.L.
13.03.2021 13:44
Švicar Marco Odermatt je zmagovalec veleslaloma za 60. pokal Vitranc. Odermatt je na prvo mesto razpredelnice skočil s četrtega mesta prve vožnje. Za dvojno švicarsko zmago je na drugem mestu poskrbel Loic Meillard (+1,06). Tretji je bil Avstrijec Stefan Brennsteiner (+1,09). Štefan Hadalin je bil najboljši Slovenec na 18. mestu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Žan Kranjec je domačo veleslalomsko preizkušnjo končal na 22. mestu.

Odermatt je z zmago in 625 točkami, zmagal je z najboljšim časom finala, prevzel tudi vodstvo v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala.

Na sporedu sezone je le še en veleslalom na finalu v Lenzerheideju v Švici, kjer bodo najboljšemu veleslalomistu sezone podelili mali kristalni globus.

Francoz Alexis Pinturault na drugem mestu zaostaja 25 točk. V skupnem seštevku je Pinturault(1100 točk) ohranil mesto vodilnega, vendar pa Odermatt na drugem mestu zaostaja zgolj 31 točk.

Kranjec je tudi po predzadnjem veleslalomu sezone obdržal sedmo mesto v seštevku discipline. Hadalin, kljub temu, da je imel v finalu drugi najboljši čas, ni nadoknadil zaostanka. Veleslalomsko sezono je končal na 29. mestu. V Lenzerheideju se bo na finalni tekmi v tej disciplini pomerilo 25 najboljših.

Jubilejni 60. pokal Vitranc se bo sklenil v nedeljo s slalomom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta