(ODZIVI) Anamarija Lampič: Konec je. Jokala nisem!

Slovenski ženski štafeti v postavi Anamarija Lampič in Eva Urevc se ni uspelo prebiti v finale. Po njunih stopinjah sta šla tudi Vili Črv in Miha Šimenc

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anamarija Lampič je poskusila še na ekipni tekmi, a sta z Evo Urevc nastop končali v polfinalu.
Reuters

Anamarija Lampič je danes tekla na svoji zadnji tekmi na teh olimpijskih igrah. Pričakovano medaljo je zgrešila že prejšnji teden v sprintu, kjer je nepričakovano obstala v polfinalu. Zatem je nastopila še v tekmi klasičnega sloga, kjer se ji je uspelo uvrstiti med najboljših dvajset tekmovalk. S tem se je vrnila v tekmovalni ritem, kar bi lahko unovčila v paru z Evo Urevc na ekipni tekmi sprinta v klasični tehniki, kjer vsaka tekmovalka izmenjaje preteče štiri kroge.

Urevčeva ima za sabo težko obdobje. Najprej je doma zbolela za covidom-19, a je okrevala še pred odhodom na Kitajsko. Pa so jo po prihodu in testiranju organizatorji olimpijskih iger znova poslali v karanteno. Zadnje dni je sicer lahko trenirala, a je morala ostati v osami. Vse to ji ni vzelo le moči, pač pa tudi voljo.

"Zaradi težav nisem nastopila v sprintu in sem razmišljala tudi, ali ima po tako dolgi pavzi smisel nastopiti v štafeti. A v ekipi praktično nimava enakovredne zamenjave; pripravila sem se torej na to tekmo. Do prve predaje sem še imela moč, v drugo pa sem imela takšne težave, da nisem vedela niti tega, ali mi bo uspelo priti do vrha hriba," je nastop komentirala Urevčeva.

V tistem delu tekme sta Slovenki zaostali že toliko, da sta izgubili stik z Nemkama, Američankama in Avstrijkama. V nadaljevanju še s Švicarkama, ki sta kot četrti v cilju prišli neposredno v finale. Pred Anamarijo Lampič so po četrtem krogu v cilj prišle tudi Kitajki in Kanadčanki. Eva in Ana sta tekmo končali na sedmem mestu in izpadli. Anamarija ni bila pretirano potrta. "Konec je. Jokala nisem. Hitro domov," je povzetek njenega razmišljanja po tekmi, na kateri sta osvojili 14. mesto.

Olimpijskih iger, od katerih je veliko pričakovala, si Lampičeva ne bo zapomnila po svojih uspehih. "Si jih pa bom po uspehih slovenskih športnikov, ki so bili tukaj izjemni," je kanček dobrega vendarle našla Anamarija. Danes bo že odpotovala proti domu. Sledi nekaj dni počitka in nadaljevanje tekem za svetovni pokal, kjer ima kljub neuspehu na najbolj pomembni tekmi sezone še visoke cilje.

V polfinalu sta v moški tekmi štafet v klasični tehniki obstala tudi Vili Črv in Miha Šimenc. Med trinajstimi ekipami sta osvojila sedmo mesto. V ženski štafeti sta slavili Nemki (Katharina Henning in Victoria Carl) pred Švedinjama (Maya Dahlqvist, Jonna Sundling) in Rusinjama (Julija Stupak, Natalija Neprijajeva); v moški konkurenci sta bila najmočnejša Norvežana (Erik Valnes in Johannes Klaebo) pred Fincema (Livo Niskanen, Joni Maki) in Rusoma (Aleksander Boljšunov in Aleksander Terentev).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.