Začetek svetovnega pokala v alpskem smučanju: Slovenke solidne, toda Sölden ostaja neosvojen

Šesto mesto Mete Hrovat je ponovitev lanskega rezultata. 14. Andreja Slokar je bila v cilju spet razočarana. 22. Tina Robnik v finalu popravila uvrstitev. Zmaga Američanki Shiffrinovi
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
70. zmago na tekmah za svetovni pokal. 14 stotink je bila hitrejša od Švicarke Lare Gut Behrami.
Andrej Petelinsek

"To, kar sem naredila v drugi vožnji, tega se ne dela. Najboljše smučam v strmini, tukaj pa je bila moja strmina daleč najslabša," je v svojem slogu današnjo uvodno veleslalomsko vožnjo v sezoni pokomentirala Andreja Slokar. Po prvem delu tekme je bila deveta, v finalu je uvrstitev poslabšala in pristala na 14. mestu. Kot druga najboljša Slovenka na tekmi nove sezone za svetovni pokal, ki je potekal na ledeniku Rettenbach nad Söldnom na Tirolskem.

Andreja Slokar
Andrej Petelinsek

Meta Hrovat je upravičila pričakovanja. Vrh svetovnega pokala je v ženskem veleslalomu zelo strnjen in s šestim mestom je danes potrdila svojo vrhunskost. Čeprav prav zadovoljna tudi ona ni bila. "Želela sem več, čeprav moji vožnji sploh nista bili slabi. A za ta najvišji nivo je treba poleg dobrega smučanja tudi tvegati, napadati. Tega danes nisem storila."

Andrej Petelinšek

Kot 30. po prvem teku, zadnja med finalistkami si je drugi nastop priborila še tretja slovenska levinja - Tina Robnik. V finalu je tako šla na progo prva in je izkoristila svežino proge. Prehitela je osem tekmovalk in končala na solidnem 22. mestu. "Najboljše je biti na zadnjem mestu, ki še vodi v finale. Potem si lahko v cilju nekaj časa na mestu vodilne. V drugo mi je vožnja kar uspela. No, tudi v prvo ni bilo slabo, a sem b vstopu v ciljno ravnino naredila večjo napako ter finale ujela dobesedno za rep."

Tina Robnik
Andrej Petelinsek

Od Slovenk to v prvo ni uspelo Ani Bucik, ki je pristala na nehvaležnem 31. mestu, medtem ko je bila Neja Dvornik 53. Zmagala je Mikaela Shiffrin, ki je očitno znova zelo motivirana tekmovalka. To je bila za Američanko že 70. zmaga na tekmah v svetovnem pokalu.  Za njo se je uvrstila Švicarka Lara Gut Behrami. Obe sta letos verjetno prvi favoritinji za osvojitev naslova v skupni razvrstitvi tekem v svetovnem pokalu, kar je najbolj cenjena lovorika na najvišjem nivoju tekmovanja v alpskem smučanju.

Mikaela Shiffrin
Andrej Petelinsek

Polom so doživele Italijanke. Lanskoletna zmagovalka tukaj v Söldnu - Marta Bassino - je odstopila v prvem teku. Proge niso pravilno speljale niti Elena Curtoni ter Roberta Midali in Roberta Melesi. V finalu je odstopila še Federica Brignone. Tako je bila najboljša Italijanka danes Sofia Goggia na 16. mestu.

Petra Vlhova
Andrej Petelinsek

Domačinke Avstrijke so tudi ostale brez medalje, najboljša je bila Katharina Liensberger na četrtem mestu. Naslov lanske skupne zmagovalke svetovnega pokala brani Slovakinja Petra Vlhova, ki je osvojila tretje mesto. Letos se namerava posvetiti predvsem tehničnim disciplinam, osredotočena bo na nastope na olimpijskih igrah v Pekingu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta