(VIDEO) Preprost trik s palcem v samo 3 sekundah razkrije, ali je vaša telesna drža slaba ali dobra

08.08.2023 11:46

Opazujte, v katero smer je obrnjen palec, kadar roke sproščeno visijo ob telesu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Med drobci modrosti, ki jih dr. Alan Mandell s Floride vsak dan deli s svojim sledilcem na Facebooku, je tudi ta, kako s trisekundnim testom s palcem ugotoviti, ali je vaša telesna drža pravilna.

Gledanje mobilnega telefona z navzdol upognjenim vratom povzroča, da so ramena vedno bolj pomaknjena naprej, pa tudi številne degenerativne spremembe na sklepih, vezeh, mišicah in živcih, pravi alternativni zdravnik, ki s svojimi preprostimi in koristnimi nasveti ljudem pomaga spreminjati življenjske navade in izboljšati kakovost življenja.

Ukrivljena drža je bolezen današnjega časa, a težavo lahko zmanjšate, če ozavestite, kako držite palce, ko so roke ob telesu. Dr. Mandell namreč trdi, da ko imate roke spuščene ob telesu, naj palci "gledajo" naprej ali celo rahlo navzven, kar pomeni, da je vaša ramenska drža pravilna.

Če so vaši palci obrnjeni navznoter, to pomeni, da so vaša ramena nagnjena naprej, kar kaže na slabo držo. Tako lahko v treh sekundah ugotovite, ali je vaša drža pravilna ali ne.

Strokovnjak pravi, da se boste odslej bolj zavedali položaja svojih palcev, ko boste imeli roke ob bokih, in skrbeli za to, da bi se lahko rešili številnih prihodnjih težav, ki nastanejo kot posledica slabe drže. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta