Roland Garros: Polona Hercog in Tamara Zidanšek se nista ustrašili nosilk

ŠR
31.05.2021 17:42
Štajerki uspešno začeli nastope na pariškem pesku
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Polona Hercog po zmagi nad Kiki Bertens ostaja na pariškem pesku. Foto: EPA
Epa

Tri Slovenke so začele turnir, dve ga bosta nadaljevali. V prvem krogu grand slama v Parizu je spodletelo le Kaji Juvan, ki je že v uvodnem krogu naletela na lansko zmagovalko Igo Swiatek. Poljakinja ji je v prvem nizu zavezala kravato s 6:0, v drugem pa se je morala precej bolj potruditi, niz je osvojila s 7:5.

Uspešno pa je nastope na Roland Garrosu začela najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog. 73. igralka z lestvice WTA je v prvem krogu po uri in 55 minutah igre s 6:1, 3:6, 6:4 premagala 16. nosilko Roland Garrosa Nizozemko Kiki Bertens.

Odmeven skalp je v Parizu ujela tudi Tamara Zidanšek. Konjičanka, trenutno 85. igralka na lestvici WTA, je bila boljša od šeste nosilke turnirja v Parizu in sedme igralke na svetu, Kanadčanke Biance Andreescu. Po treh urah in 20 minutah igre je Zidanškova zmagala s 6:7, 7:6, 9:7.

Edinega slovenskega predstavnika v posamični moški konkurenci, Aljaža Bedeneta, prvi dvoboj čaka jutri. Pomeril se bo s Francozom Adrianom Mannarinom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta