Olimpija v ljubljanskih Stožicah v mestnem derbiju remizirala z Bravom

STA, Gr.G.
21.09.2024 22:49

Ekipi sta trenutno na prvih mestih lestvice, vodijo zeleni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhivska fotografija
Robert Balen

Varovanci Victorja Sancheza so tekmo začeli na čelu razpredelnice s tremi točkami prednosti pred drugim Mariborom. Šiškarji, ki v tej sezoni prav tako svoje tekme gostijo v Stožicah, so bili nazadnje poraženi pred dvema mesecema v Celju ter so bili pred dvobojem tretji v DP. Olimpija je na 15 uradni tekmi sezone ostala neporažena, Bravo trenerja Aleša Arnola pa je klonil dvakrat, a ga Olimpija ni premagala že leto in pol. Zeleni niso prekinili tega niza, a so ohranili vodstvo v prvenstvu, Bravo je ta čas drugi.

Že v 2. minuti je po strelu Dioga Pinta Gašperja Jovana zadela žoga v roko, kazenski strel je Diogo Pinto pretvoril v vodstvo zelenih. Po izjemnem uvodu, ko sta ekipi ogromno tekali in napadali, pa se je v nadaljevanju igra povsem umirila. Pravih nevarnih akcij ni bilo veliko v želji, da bi bilo storjenih čim manj napak.

Alex Blanco je v 25. minuti z roba kazenskega prostora poslal žogo nedaleč od leve vratnice Brava. Ta ekipa je imela v zadnjih desetih minutah polčasa skoraj ves čas žogo v svojih nogah, a si priložnosti ni ustvarila.

Bravo je napadalno začel tudi drugi polčas, do priložnosti je prišel Martin Pečar, ki je v 51. minuti zadel stranski del mreže gola. V zadnji tretjini je Olimpija vzpostavila ravnotežje, a z manj nevarnosti kot jih je imel prej Bravo. A je sledni izenačil v 80. minut, ko je Matej Poplatnik dosegel svoj prvi prvenstveni gol sezone. Znašel se je v kazenskem prostoru in je neoviran streljal iz obrata. Potem se je nadaljevala igra, ki so jo gledalci spremljali že pred drugim zadetkom.

V nedeljo bodo še tri tekme kroga, Koper - Mura, Nafta 1903 - Maribor in Domžale - Celje, zadnja pa 12. oktobra, ko se bosta pomerila Primorje in Kalcer Radomlje.

Naslednji tekmi DP bosta Olimpija in Bravo igrali v 10. krogu 28. septembra, prva v Novi Gorici proti Primorju, Bravo pa bo gostil Celje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta