Tenis v Parizu: Dve Slovenki v tretjem krogu

šr
02.06.2021 20:05
Najprej je bila uspešna Tamara Zidanšek, za njo še Polona Hercog. Jutri bo v Parizu igral tudi Aljaž Bedene
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Polona Hercog je izkoristila peto zaključno žogico in se uvrstila v tretji krog teniškega turnirja v Parizu. Foto: REUTERS
Gonzalo Fuentes

Najprej Tamara Zidanšek, za njo še Polona Hercog - Slovenija ima v Parizu v tretjem krogu kar dve slovenski teniški igralki. Tridesetletna Mariborčanka je v drugem dvoboju odprtega prvenstva Francije po uri in 40 minutah premagala domačinko Caroline Garcia s 7:5 in 6:4. Pred tekmo je napovedala, da bo zmagovalka tista, ki ji bo uspelo narekovati ritem igre. Hercogovi je to lepo uspevalo v večjem delu tekme. Vse do vodstva s 5:1 v drugem setu, ko je imela že tudi prvo zaključno žogico. A je to zapravila.

Polona Hercog Foto: REUTERS 
Gonzalo Fuentes

Čakanje na napako nasprotnice se ji je maščevalo v naslednjih minutah, ko se je Garcia približala na 5:4. Hercogova je vmes zapravila še tri zaključne žogice; končno je bila uspešna na servis nasprotnice in tekmo zaključila z zmago v drugem nizu s 6:4. tako se je še tretjič v karieri na tem turnirju prebila v tretji krog, kjer jo čaka Čehinja Marketa Vondroušova, 20. nosilka turnirja z nagradnim skladom 34,367.216 evrov.

Polona Hercog v Parizu Foto: REUTERS
Gonzalo Fuentes

Že pred njo je bila danes uspešna tudi 23-letna Tamara Zidanšek, ki je bila boljša od osem let starejše Američanke Madison Brengle s 6:4 in 6:1. Za Tamaro, 85. na svetovni lestvici, je to tretji nastop v Parizu, a je prvi dve zmagi nanizala šele v tem tednu. Zidanškova je proti 78. igralki na lestvici WTA hitro povedla z 2:0, potem pa na svoj servis izgubljala s 15:40, prišla do dveh izenačenj ter na koncu do vodstva s 3:0. Tekmica iz Doverja je tudi v četrti igri povedla s 40:15, Slovenka je znova izenačila in nato prišla do prednosti, ki jo je znova izkoristila. Na 5:0 je povišala na svoj servis, preden je Američanki s štirimi zaporedno dobljenimi igrami uspelo izid znižati na 4:5.

Enaintridesetletni Američanki pa popoln preobrat ni uspel, izgubila je odločilno deseto igro, v kateri na svoj servis ni dobila niti točke in Zidanškova je osvojila uvodni niz.

Tamara Zidanšek je včeraj z drugo zmago v Parizu že prišla do rezultata kariere, a se še ne namerava zaustaviti. Foto: EPA
Miguel Sierra

Zidanškova je drugi niz začela podobno kot prvega, najprej dobila svojo servisno igro in nato povedla s 5:0. A je za razliko od uvodnega v drugem dobila še sedmo igro na svoj servis, pred tem je tekmici uspelo le znižati na 1:5. V naslednjem krogu jo čaka Čehinja Katerina Siniakova, ki je danes ugnala Rusinjo Veroniko Kudermetovo s 7:6 (5), 5:7 in 7:5.

Jutri bo na veliko sceno stopil tudi Aljaž Bedene. Ljubljančan je v prvem krogu premagal Francoza Adriana Mannarina s 7:5, 3:6, 7:5 in 6:2, v drugem pa ga čaka desetopostavljeni Argentinec Diego Schwartzman. Ljubljančan je včeraj nastopil tudi v dvojicah skupaj z Američanom Jacksonom Withrowom. Vendar pa slovensko-ameriška naveza ni bila konkurenčna tekmecema. Nemško-finska kombinacija Dominik Köpfer-Emil Ruusuvuori je nasprotnikoma prepustila vsega pet iger ter dvoboj na Stade Roland-Garros končala že po vsega 57 minutah z izidom 6:1, 6:4. Uspešnejša je bila Zidanškova, ki ji je preboj v drugi krog uspel skupaj z Nizozemko Arantxo Rus. Švedinji Rebecco Peterson in Cornelio Lister sta premagali s 6:3 in 6:0. (šr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta