(FOTO) Ob mejni kontroli ugotovili, da je skušal v Francijo pretihotapiti cigarete

ALA
31.03.2022 11:29

Policisti so ugotovili, da je 49-letnik skušal pretihotapiti cigarete.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pu Novo Mesto

Na mejni prehod Obrežje je 24. marca pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak s pripetim priklopnikom. Ob mejni kontroli so policisti ugotovili, da 49-letni voznik prevaža hladilnik, tovor je bil namenjen v Francijo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Pu Novo Mesto

Odredili so temeljito mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela odkrili prirejen prostor z več škatlami, v katerih so bili tobačni izdelki. Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali. Skupaj z delavci Finančne uprave Republike Slovenije so opravili ogled in ugotovili, da je v vozilu 29.060 zavojčkov cigaret različnih znamk, ki so jih zasegli. Za omenjeno količino so predvidene dajatve v višini okoli 90.000 evrov.

Pu Novo Mesto

Osumljenca kaznivega dejanja so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta