Spregovorila žrtev posilstva: Prepričana je, da jo je posilil moški, ki je ugrabil malo Madeleine

M.R.
09.06.2020 09:44

Za angleški časnik je spregovorila Irka, ki je bila posiljena na Portugalskem leta 2004. Sama meni, da je bila žrtev storilca, ki je pozneje ugrabil tudi malo deklico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vozilo, ki naj bi ga uporabljal osumljenec za izginotje Madeleine McCann
Reuters

Oglasila se je Irka Hazel Behan, ki je policijo pozvala, naj ponovno pregleda njen primer prijave posilstva. Behanova je namreč delala v kraju Praia Da Rocha, ki je od kraja, kjer je bila ugrabljena Madeleine McCann, oddaljen približno 30 minut vožnje. Leta 2004 jo je namreč neznanec grobo napadel v njenem apartmaju in jo posilil, storilca pa policija ni nikoli izsledila. 
Poročanje o posilstvu 72-letne Američanke, to naj bi leta 2005 posilil ravno osumljeni Christian Brückner, pa je Behanovo spomnilo na dejanje, ki ga je doživela eno leto pred tem. "Povsem mi je odpihnilo možgane, ko sem prebrala, da je leta 2005 napadel žensko," je povedala. Dodala je, da je imel enako taktiko in da je nosil enako orodje, ko je napadel njo. 
Britanski časnik The Guardian navaja pričanje o napadu, ki ga je doživela. "V spalnico sem se odpravila okoli 1. ure. Zbudilo me je, ko me je nekdo poklical po imenu. Obrnila sem se na hrbet in tam je stal zamaskiran moški v pajkicah in gimnastičnem dresu, v rokah pa je držal dolgo mačeto," se žrtev spominja usodnega dne. 
Govoril naj bi angleško z nemškim naglasom, skozi masko je videla, da je imel svetle obrvi in modre oči. Zapomnila si je tudi znamenje na njegovi desni stegnenici. 
Pri vratih se je sezul, nato pa v sobi namestil kamero in ji dejal, naj ne vpije. Odvlekel jo je v dnevno sobo, jo zvezal, nato pa jo tepel z bičem. V usta ji je zatlačil krpo, da ni mogla kričati. Slekel jo je s škarjami in jo nato posiljeval in tepel. 
"Zdi se mi, da je izdelal podroben načrt in da je bilo to storjeno z namenom. Večkrat si je umil roke in redno je menjaval kondome. Zdi se mi, da je trajalo štiri ali pet ur," je opisala. 
Nato jo je odvlekel v kopalnico in pograbil mačeto. "Prepričana sem bila, da me bo ubil, zato sem mu zagrozila, da bom zakričala," je dejala. Nato jo je prepognil preko manjše klopi in ji glavo pokril z rjuho. "Mislila sem, da se bo moje življenje končalo. A izpod rjuhe sem videla, da je odšel do vrat, se obul, nato pa stekel po ulici," še pravi žrtev.

Opazoval naj bi jo že prej

Fotografija osumljenega Christiana Brücknerja.
EPA

Če bi policija  ...

"Potem pa sem prebrala o tej ubogi Američanki, ki je bila posiljena septembra 2005, s katero bi zelo rada govorila, in tudi o morebitni povezavi med njenim napadom in osebo, ki je ugrabila Madeleine McCann. Bila sem popolnoma jezna, vedela sem, da bi bilo prav spregovoriti," je prepričana. 
"Menim, da če bi policija opravila svoje delo med preiskavo tega, kar se mi je zgodilo, bi morda lahko preprečili napad na Madeleine McCann in Madeleine bi bila doma s sovjimi starši," še meni Behanova. 
Zdaj z možem in otroki živijo na Irskem. Londonski policiji je dala izjavo, pri tem pa izvedela, da so o njenem primeru s policijo spregovorili tudi drugi ljudje. Dodaja, da ji je zelo težko govoriti o tem, a čuti, da to mora storiti. Portugalska policija njenega primera še ni komentirala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta