Starši ogorčeni: Ravnatelj dijake namesto na ekskurzije vodil v parfumerije in služil

A.L.
25.09.2019 11:18

Ravnatelj očitke zanika, starši pa so, tako poroča Kurir, ogorčeni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Srbski Kurir poroča o šolski ekskurziji, ki so si jo privoščili na srbski gimnaziji v mestu Ivanjica. Tamkajšnji ravnatelj naj bi dijake minuli teden peljal na izlet v severno Italijo, končalo pa se je povsem drugače, kot so pričakovali starši. Ti so plačali ekskurzijo za ogled mest, muzejev in kulturnih znamenitosti, namesto tega pa so dijaki hodili po trgovskih centrih in si ogledovali ter nakupovali v prodajalnah s parfumi in oblačili, piše srbski medij. Starši so nad izletom, ki bi moral biti predvsem poučen, še toliko bolj razočarani, saj naj bi ravnatelj dijake celo spodbujal k nakupu parfumov in se vedel, kot bi bila drogerija v njegovi lasti.

Prejel naj bi celo provizijo

Kurir poroča, da se je ravnatelj predstavil kot vodja poti, odločal naj bi prav o vsem. Sicer pa naj bi prav ta ravnatelj dijake že leta vodil na ekskurzije v Grčijo, Italijo in na Madžarsko, povsod naj bi imel dogovore s trgovci. Tudi na zadnji ekskurziji so dijaki obiskali majhno parfumerijo v San Marinu. Ravnatelj je učence razdelil v skupine z namenom, da bodo lahko vsi v miru nakupovali. V tistem času so preostali dijaki čakali na avtobusu, piše Kurir. Po končanih nakupih naj bi ravnatelj prejel celo provizijo od lastnika parfumerije v denarju, to dokazujejo tudi fotografije, ki jih hrani srbski Kurir.
Srbskemu ravnatelju očitajo tudi, da denar jemlje iz sklada za otroke, dnevnic učiteljev, otroke naj bi na gimnazijo vpisoval za določen znesek in prejemal podkupnine za vpis boljših ocen v redovalnico. Kljub temu, da za njegovo početje ve celotno mesto, naj ravnatelja nihče ne bi upal prijaviti policiji, saj velja za izjemno uglednega človeka.
Ravnatelj očitke zanika, starši pa so, tako poroča Kurir, ogorčeni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta