Zaradi zamešanih medicinskih kartotek zdravnik splav opravil pri napačni ženski

A.L.
25.09.2019 10:34

Policija zdravnika in medicinsko sestro preiskuje, krivdo sta že priznala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Profimedia

CNN razkriva zgodbo o ženski, ki se je v šestem tednu nosečnosti odpravila na zdravniški pregled na eno od klinik v južnokorejskem Seulu. Zaradi velike napake medicinskega osebja so nosečnici, ki je tja prišla v začetku avgusta, pomotoma opravili splav. Na kliniki naj bi namreč zamešali medicinsko kartoteko, nepreverjanje identitete pacientke pa je privedlo do tragične napake, piše CNN.
Policija zdravnika in medicinsko sestro preiskuje, krivdo sta že priznala. Obtožili so ju malomarnosti, ki je povzročila telesno poškodbo. Medicinska sestra pred vbrizganjem anestezije ni preverila identitete pacientke, prav tako tega ni storil zdravnik, ki je opravil splav.
Južna Koreja se je aprila letos sicer odločila za legalizacijo splava, po obstoječih zakonih pa ta praksa kljub temu ostaja nezakonita in je kazniva z do enim letom zapora. Izjeme so odobrene v primerih, ko imajo starši dedne bolezni, kadar je nosečnost posledica posilstva ali incesta ali pa v primeru, ko plod ogroža življenje matere. Po ocenah ministrstva za zdravje je bilo lani v Južni Koreji opravljenih 50.000 splavov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta