Kako odrezati veje, ki so visoko tam nekje v zraku?

Jasna Marin Jasna Marin
27.02.2022 04:00

Velika drevesa so lep okras in tvorijo dragoceno ogrodje vrta, vendar nekatera sčasoma zrastejo previsoko. Kako krotiti veje na višini več metrov, ne da bi nam bilo treba plezati na drevo?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gardena

Ste na domačem vrtu opazili, da veje kakšnega od dreves že segajo proti kablom električnega daljnovoda ali proti sosedovi strehi? Morda pa po malem že zastirajo pogled skozi okno in bi radi prikrajšali veje, da ne bodo moteče. Morda pri hiši nimate ustrezno visoke lestve, s katero bi se približali vejam na višini. Nič zato, kajti obstajajo škarje, ki vam bodo pomagale rešiti težavo.

Teleskopske škarje 

Za višja drevesa, na katerih želimo odstraniti odmrle veje ali redčiti krošnjo, so idealen sopotnik višinske teleskopske škarje za veje in grmovje. Poskrbijo za varno rezanje brez lestve, kot rezi lahko spremenimo do 200° in tako škarje kar s tal prilagodimo za udobno rez v krošnji. Integrirani kavelj poskrbi za lažje odstranjevanje odrezanih vej, če se te med rezom zapletejo. Nastavljivi teleskopski ročaj pa omogoča, da režete veje na višinah do 6,5 metra.

Gardena

Tudi za nežnejše roke

Na vprašanje, ali so višinske teleskopske škarje primerne tudi za ženske roke, so nam pri Gardeni odgovorili: "Pri vrtnih opravilih včasih kakšne moške roke zatajijo in se ženske izkažejo za bolj učinkovite. Teleskopske škarje lahko udobno upravljajo tako vrtnarji kot vrtnarke, saj so škarje lahke, zahvaljujoč ročaju iz trpežnega aluminija."

Višinske škarje za veje StarCut 410 plus režejo veje na višini do 6,5 metra.
Gardena


Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta