Študentje s svojim filmom Dostava napolnili Maribox

Branka Bezjak Branka Bezjak
04.03.2023 03:10

Študentje Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko so pri izbirnem predmetu naredili kratek igrani film. Vse- od izbire igralcev do montaže, so naredili sami. Odzivi na premieri so bili odlični.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S premiere filma 
Lara Pučko

Film so študentje z mentorji sami režirali, producirali, zanj spisali scenarij, ga posneli in tudi pridobili sponzorje. Javnosti so ga premierno predstavili prejšnji četrtek v Mariboxu. V nabito polni dvorani je prireditev povezovala Atena Bošnjak, zbrane pa so nagovorili tudi producentka Katarina Žilavec, profesor in mentor dr. Uroš Zavodnik ter asistenta Jani Pavlič in Matevž Pucer, ki sta skozi pesem v rimah pohvalila vsakega posameznika ekipe in popisala prigode s snemanja.

Zavodnik je izpostavil vnemo ekipe, delavnost in dejal, da so na dobri poti, da posnamejo celovečerni film, saj so že pri nastanku tega filma, ki traja okoli 20 minut, pravzaprav spoznali celoten proces in vse vloge, ki so potrebne: "Največja nagrada za ustvarjalce pa je nato polna dvorana ob predvajanju in tudi to vam je uspelo." Angažma študentov in mentorjev, ki je daleč presegel predvidene študijske obveznosti, je pohvalila tudi predstojnica Inštituta za medijske komunikacije pri FERI dr. Suzana Žilič Fišer in izpostavila, da so s tem pridobili številne kompetence.

Glavni igralec Timotej Verdev (desno) je film prvič videl šele na premieri in bil navdušen. Ob njem Dean Kikec, ki ima že precej izkušenj z igralstvom.
Laro Pučko

Za film so opravili sedem snemalnih dni na ulicah Maribora oziroma kar v okolici fakultete, še več, kakšnih sto ur so potrebovali za montažo, so ustvarjalci filma povedali v pogovoru po premieri. Scenarist Žiga Jakomini, režiser Aleksandar Tadić, producentka Katarina Žilavec ter glavna igralca Timotej Verdev in Dean Kikec so delili tudi vtise s snemanja. Kot dobro uigrana ekipa so lahko lažje prebrodili tudi kakšne kratke stike, ki pridejo ob večurnem snemanju in utrujenosti. Glavni igralec Verdev je šele na premieri prvič videl film: "Super je izpadel, celotna izkušnja pa je bila res enkratna. Predvsem zaradi dobre ekipe." Igralsko zasedbo so izbrali na avdiciji, tudi Deana Kikca, ki je sicer že izkušeni igralec. Celotna produkcijska ekipa, skupaj jih je sodelovalo šestnajst, upa, da ne bo ostalo le pri predvajanju v Mariboru, zato bodo film prijavili tudi na tuje festivale. Napet film, poln preobratov, bodo predvajali tudi na fakulteti. Ogled se vsekakor splača.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta