UKC Maribor: Pediatrična klinika dobila nov respirator

Jana Juvan
10.02.2021 14:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa intenzivne enote pediatrične klinike ob novem aparatu za predihavanje pljuč.
UKC Maribor

Na pobudo Manje Gašpar, mamice enega izmed bolnikov, ki se je pred časom zdravil v UKC Maribor, je pediatrična klinika prejela nov respirator z impedančno tomografijo. Gre za donacijo podjetja Lek, ki je mariborski otroški bolnišnici podarilo 50.000 evrov, s katerimi so nabavili aparat, uporabljajo pa ga na otroški enoti za intenzivno nego.

"Nov respirator z impedančno tomografijo bo omogočil nepretrgano spremljanje stanja pljuč in predihanosti pljuč hudo bolnih otrok ter tako omogočal takojšnje ukrepanje. Gre za prvi takšen aparat v Sloveniji in pričakujemo, da bo dal nov zagon tudi na znanstveno-raziskovalnem področju," so zapisali v izjavi za javnost.

Povedali so še, da vsako leto zdravijo okoli 90 otrok z boleznimi pljuč, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje z respiratorjem. Zato so si že dalj časa prizadevali za nakup "otroškega ventilatorja z vgrajeno najnovejšo tehnologijo za nadzor stanja pljuč, ki bi življenjsko ogroženim mladim bolnikom zagotovil vrhunsko zdravljenje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta