Disciplinski sodnik NZS odločil: Visoka kazen za Maribor po incidentu na tekmi z Bravom

Miha Dajčman Miha Dajčman
12.03.2022 14:23

Le dan pred tekmo Maribora z Muro je Nogometna zveza Slovenije (NZS) objavila poročilo disciplinskega sodnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V 82. minuti tekme Maribora z Bravom je nekdo z vzhodne tribune s plastičnim kozarcem v tilnik zadel stranskega sodnika.
Igor Napast

Znane so posledice nedopustnega ravnanja posameznikov v Ljudskem vrtu preteklo nedeljo na tekmi Maribora z Bravom. Ko se je že zdelo, da bo nedeljska tekma Maribora z Muro odigrana z gledalci na stadionu, je NZS objavila poročilo disciplinskega sodnika, ki je odločil, da na štajersko-prekmurskem derbiju ne bo obiskovalcev. Tako bo tudi na domači tekmi vijoličastih s Celjem, na obračunu z Olimpijo pa bo zaprta južna tribuna Ljudskega vrta, kjer so zbrani organizirani navijači. Maribor bo moral NZS plačati tudi 14.400 evrov.

(ANALIZA) Incidenti v Ljudskem vrtu: Visoke kazni za nedopustna dejanja

"Nešportno in neprimerno vedenje navijačev – večkratno prižiganje večje količine bakel, žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in žaljivo izražanje do NZS, večkratno metanje večjega števila predmetov na igrišče v smeri sodnikov, povzročitev prekinitev tekme, metanje predmetov v pomočnika sodnika, pri čemer je bil zadet v predel tilnika, predkaznovanost," je razloge za kazen Maribora pojasnil disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič.

Že pred četrtkovo tekmo vijoličastih z Aluminijem, ki se je končala z remijem 3:3, je Jeglič odločil, da bo zaradi žaljenja sodnikov tri tekme prepovedi opravljanja funkcije dobil trener vratarjev Maribora Mitja Pirih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta