(GOST KOMENTATOR) Marijan Pušnik: "Šporar je super fant in dober napadalec, a v reprezentanci mu že nekaj časa ne gre"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marijan Pušnik, nogometni trener
Andrej Petelinšek

"Ocena članske reprezentance po prvih dveh tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo je zelo dobra. Že v prejšnjem ciklusu se je videlo, da je Matjaž Kek zložil stvari, da fantje ustvarjajo novo zgodbo. Zavedajo se, kdo opravlja katere naloge, izvajajo jih organizirano in vestno. Zmaga proti Hrvaški je bila velika. Rusi so prav tako dobra reprezentanca, doma že dolgo niso izgubili. Če bi osvojili kakšno točko, bi bilo super, a poraz z 1:2 ni neuspeh. V Rusiji bo težko sploh kdo osvojil točke, morda Hrvati, zato poraz ni velika izguba. Pomembno je, kaj so ta teden fantje pokazali, o končni oceni pa bo odločal rezultat proti Cipru.

Slovenija lahko v nadaljevanje zre pozitivno, je pa po dveh krogih jasno, da so vse ekipe v skupini nevarne. Hrvati so imeli težave s Ciprom, Malta je vzela točke Slovakom. Še en dokaz več, da je nogomet globalen šport in da včasih Fifina lestvica ne velja veliko. Iz tekme v tekmo se je treba dokazovati, velikih avtsajderjev ni.

Na Cipru bo Slovenija brez Mihe Mevlje in Andraža Šporarja. Treniral sem Šporarja, super fant je in dober napadalec, a v reprezentanci mu že nekaj časa ne gre, na 24 tekmah je dosegel le dva gola. Morda bo ob njegovi odsotnosti kdo drug izkoristil priložnost in s tem v naslednjih tekmah razbremenil druge. Mevlja pa je steber obrambe, tu bo imel Kek več težav. Tisti, ki bo igral, mora dati vse od sebe. Proti Cipru bi morali doseči pozitiven rezultat, sploh če bo razpoložen Josip Iličić, ki blesti.

Mlada reprezentanca ima prav tako močno skupino. Realno so Španci in Italijani med najboljšimi na prvenstvu. S Čehi smo lahko igrali enakovredno, morda je zmanjkalo nekaj sreče za prvo zmago. Napredovanje iz skupine, ki si ga lahko priborijo, je realno težko dosegljivo. Vseeno pa možnost bo in zakaj ne bi proti Italijanom iskali sreče in presenetili. Glede pričakovanj moramo biti realni. Slovenija se na evropsko prvenstvo ni uvrstila skozi kvalifikacije kot druge reprezentance, ampak igramo, ker smo gostitelji. Jasno je, da so preostale reprezentance boljše ali vsaj v našem rangu. Razlike niso velike, dodaten motiv bi morala biti velika priložnost za generacijo, a proti velesilam, polnim kvalitete, je težko osvajati točke."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta