Junak derbija: "Razveselil sem se kot vsak normalen igralec, ki odloči tekmo"

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
29.09.2019 00:32

Rok Kronaveter je z goloma in asistenco prispeval levji delež k zmagi nogometašev Maribora v Stožicah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčan je izkoristil napako vratarja Olimpije.
Bojan Velikonja/Dnevnik

Niz nogometašev Maribora v Stožicah se nadaljuje. Ko so se delile prvenstvene točke, v Ljubljani že na enajstih tekmah zapored ni ostal raznih rok. S silovitim uvodom in še silovitejšim finišem je sinoči dobil večni derbi s 4:2, ujel Olimpijo na vrhu lestvice in jo zaradi boljše gol-razlike in razmerja na medsebojnih tekmah v sezoni tudi prehitel. Junaka tekme ni bilo težko najti. Rok Kronaveter je dosegel dva gola, vrhunsko predstavo pa oplemenitil še z asistenco.
"Začetek je bil fenomenalen, dosegli smo dva gola, imeli še dve lepi priložnosti, a smo nato pustili Olimpiji posest, kar je izkoristila z golom in se vrnila v igro. Po izenačenju na 2:2 se je ritem umiril, delovalo je, da se bo zaključilo z remijem, a mi smo čakali na njihovo napako, verjeli do konca, kar se nam je obrestovalo," je opisal napadalni vezist vijoličastih.
Olimpija je izničila prednost, ki sta jo Mariboru na začetku tekme prinesla Luka Zahović in Kronaveter, z goloma Luke Menala in Anteja Vukušića izenačila na 2:2, a v sodniškem podaljšku so vijoličasti dotolkli rivale. 32-letnik je poskrbel za zmago Štajercev. Ni zapravil darila, ki mu ga je s slabim izbijanjem ponudil vratar zmajev Nejc Vidmar. "Pričakoval sem, da bo imel težave, saj podaja nazaj ni bila ravno idealna. Pričakoval sem, da bi se lahko odbila. Vidmar je naredil napako, jaz pa sem jo izkoristil," je Kronaveter opisal akcijo, ki se je zaključila z njegovim preigravanjem in strelom v prazen gol. Je napako pričakoval, ker si je s kapetanom Olimpije dolgo delil slačilnico? "Ne, žoga je bila res neprijetna za golmana, zaradi tega sem pričakoval težave," je odgovoril.
Maribor se po vodstvu s 3:2 ni ustavil, Rudi Požeg Vancaš je v 95. minuti z golom potrdil zmago. "Mislim, da so bili igralci Olimpije po našem tretjem golu v knockdownu, kar smo s protinapadom izkoristili. Rudi je bil sam na drugi vratnici, ni mu bilo težko zaključiti. Vztrajali smo do konca, nismo se hoteli potegniti nazaj, kot smo se pri vodstvu z 2:0," je opisal Kronaveter. Šest minut sodniškega podaljška sta morali prestati ekipi. Tudi zaradi viol, ki so s pirotehničnim dimom napolnile stadion in prekinile igro, so imeli nogometaši po rednem delu še dovolj časa za iskanje zmage. "Mogoče je izpadlo, da je bila ta poteza dobra, a najpomembnejše so tri točke. Prvič v sezoni smo na prvem mestu. Upam, da bomo tam ostali," si je zaželel s šestimi goli trenutno najboljši strelec Maribora.

V 16. minuti je Kronaveter zadel z glavo in Maribor odpeljal v vodstvo z 2:0.
Bojan Velikonja/Dnevnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta